tiistai 30. huhtikuuta 2013

Makeaa vappua!

Livahdin tänään töistä huikeat puoli tuntia normaalia aikaisemmin vapun viettoon. Kylläpä olikin  kiva tulla kotiin kun oli ihana yllätys odottamassa pöydällä! Vapaalla ollut mieheni oli leiponut makoisia munkkeja 




Hauskaa vappua kaikille! 

Älkää unohtako sateenvarjoja kotiin jos meinaatte viettää iltaa ulkosalla :)



maanantai 29. huhtikuuta 2013

Numeroita

Muistatteko, kun tammikuussa (klik, klik) haaveilin numeroprinttipaidasta ja sen yhdistämisestä risoihin farkkuihin ja bikertakkiin? Tuolloin mietin, myös että olisinko liian vanha pukeutumaan kyseiseen yhdistelmään.  Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ikä on pelkkiä numeroita (vaikka naama ja kroppa kertovatkin jo jotain ihan muuta). Ja tuon pähkäilyn  jälkeen olenkin ostanut jo useamman numeropaidan ja tykästynyt niihin kovasti. Samoin kuin noihin Converseihin, jotka ovat olleet kevään tultua liki joka päiväisessä käytössä 



Tälläisessä asussa tämä persjalkainen oli  siis liikenteessä tänään. 




sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sunday


Täällä flunssa jatkaa jylläämistään. Kuumetta ei onneksi ole vieläkään nostanut, mutta jäseniä pakottaa edelleen ja pää on ihan tukossa. Eipä sillä, minulle kuume nouseekin aivan äärimmäisen harvoin. Alaspäin ei kärsi yhtään kumartua, kun heti tulee otsalle niin valtaisia paineentunne. Viime yön nukuin kyllä paremmin kuin edellisen ja nukuin 11 h yhteensoittoon! No, välillä piti tietysti nousta niistämään, mutta nukahdin aina nopesti takaisin. En ollut edes aamulla herännyt kymmenen jälkeen puhelimen soimiseen. Tämä päivä yritetään olla turhia rehkimättä, jotta jaksaisi sitten huomenna lähteä  töihin.

              。。★°。。★°。。★°  Mukavaa sunnuntaita kaikille!   。。★°。。★°。。★°


                                                               
                                                                             

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Dior meikkivoide

 Olen jo pitkään käyttänyt Lancômen Tein Miracle meikkivoidetta, ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Nyt kuitenkin laivalta vuosi sitten (klik, klik)  ostettu puteli alkaa olemaan tyhjä, joten oli aika lähteä meikkivoidekaupoille. Kävelin torstaina töiden jälkeen kemppariliikkeeseen, josta olenkin viime aikoina ostanut lähes kaikki meikkini. Heidän valikoimaansa ei tuo Lancôme kuulu, mutta myyjän suosittelemana ostin sitten Diorin meikkivoiteen. 






Olen nyt parina päivänä laittanut tuota Diorin meikkivoidetta, ja se on osittautunut varsin hyväksi hankinnaksi. Voide on mukavan kevyttä ja läpikuultavaa. Uskaltaisin väittää, että siis vähän vastaava tuote kuin tuo aiemmin käyttämäni Lancômen voide. Tuossa Diorissa tuoksu on ehkä miellyttävämpi kuin Lancômen voiteessa. 






Meikkivoiteessa on mukana heleyttäviä ainesosia, joten mitään heleyttävää voidetta ei ole enää tarpeen erikseen käyttää.






Leppoisaa lauantai-illan jatkoa!


。。★°。。★°。。★°

                                                                                                 




.

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Viikonloppuja



Mukava työviikko on jälleen takana ja nyt täällä aloitellaan viikonlopun viettoa.  

Viikonloppu taidetaan vietellä suht rauhallisissa merkeissä. Eilen alkoi nimittäin tuntua kurkussa kuin siellä olisi joku pikkuinen siili. Tänään on paleltanut  ihan vimmatusti ja nenä on tukkoinen. Kaikkia jäseniä pakottaa ihan vietävästi ja töiden jälkeen otin pienet päikkäritkin kun oli niin väsy olo. Nyt yritän taistella flunssaa vastaa, mutta pahasti näyttää siltä, että alakynteen ollaan jäämässä. 

No, nyt voi ainakin hyvällä omalla tunnolla tehdä pesän tuonne sohvan nutrkkaan ;)




Mukavaa viikonloppua Sinulle!


。。★°。。★°。。★°


torstai 25. huhtikuuta 2013

Mustaa, valkoista ja hopeaa

Voisin varmaan alkaa harkitsemaan blogin nimen vaihtoa Kokkausta ja Kynsiä nimiseksi, sillä kuten olette varmaan huomanneet ovat viime aikaiset postaukset olleet lähinnä noista aiheista.

                                                            Ja kynsillä mennään nytkin ;)




                                       Kikkailin vähän erilaisilla mustilla ja valkoisilla kynsilakoilla.

Käytin kynsiin  mustaa, valkoista ja hopeista hilelakkaa, kaikki Mavalan. Pikkurillien kynsissä lisäksi Isadoran graffitilakkaa.


                                                                      




tiistai 23. huhtikuuta 2013

Unirytmiä



Minulla on huono taipumus sotkea viikonloppuisin unirytmit aivan totaallisesti. Valvon illalla pitkään lukuunottamatta niitä perjantai-iltoja kun sammun kuin saunalyhty sohvalle työviikon jälkeen. Vastaavasti sitten aamulla nukun pitkään ja rytmin sekoittuminen on taattua!




Sunnuntai-iltaisin ei meinaa uni tulla silmään sitten millään kun on aamulla nukkunut niin pitkään. Menee oikeastaan liki keskiviikkoon ennen kuin olen saanut unirytmit käännettyä takaisin normaaliin. Ja sitten taas perjantaina alkaa sama rumba ;). Ei kovin järkevää, mutta noin se vaan on pukannut viime vuodet menemään. Olen aina ollut illanvirkku ja aamuntorkku. Iltaisin en malttaisi millään käydä nukkumaan ja aamulla en taas millään haluaisi nousta lämpöisten peittojen alta.


Usein vielä roikun netissä juuri ennen nukkumaan käymistä eikä sekään ainakaan helpota iltaisin unensaamista...

Saatko Sinä pidettyä unirytmin samanlaisena niin viikolla kuin viikonloppuisinkin?


                                                                            

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Äijäruokaa

Eilen jo kerroinkin facebookin puolella, että meille oli tulossa miehen kavereita saunomaan ja kerroin että luvassa on oikein kunnon äijäruokaa. Koska päivitys keräsi muutamia tykkäyksiä  niin tulkitsin sen niin että makkararuokareseptille voisi olla kiinnostusta ;)
Elikäspäs tässä teille Kreikkalaisen makkarapadan ohje, jossa ei ole muuta Kreikkalaista kuin ehkä fetajuustot ja oliivit ;)  Mutta sillä nimellä tämä ohje on tosiaankin kulkee.




Kreikkalainen makkarapata

AINEKSET

4 annosta

1 lenkkimakkara
ketsuppia ja Cayennepippuria
200 g fetakuutioita
1 isohko punasipuli
oliiveja
herkkusieniä
500 g yrttimaustettua tomaattimurskaa
ripaus sokeria
oreganoa, basilikaa ja rouhittua mustapippuria
pinnalle juustoraastetta

OHJEET

Paloittele lenkkimakkara kookkaiksi viipaleiksi ja kääntele palat ketsupissa voidellun uunivuoan pohjalla.Ripottele päälle Cayennepippuria. Pane makkarapalojen päälle fetajuusto, sipulisilppu, oliivit, herkkusienet ja tomaattimurskaan sekoitetut sokeri, mausteet ja yrtit. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa pastan tai perunoiden sekä salaatin kanssa.




                                       Pöydän katoin valmiiksi sillä välin kun miehet saunoivat 

                                                             

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Vapaalla kädellä

Nämä kynnet tein jotain pari viikkoa sitten ja lakkaus on jo puhdistettu poiskin. Ensin ajattelin etten laita näitä kuvia  ollenkaan tänne kun kuvat eivät ole erityisen hyvälaatuisia.  Mutta tässä nyt kuitenkin muutama kuva.
Lakkaus on tehty ihan vaan vapaalla kädellä Mavalan mustalla ja valkoisella lakalla sekä hopeisella kynsitussilla.



Nämä oli minusta ihan kivat. Olisi tietysti voinut noi ylimenneet lakkaukset puhdistella pois ennen kuvien ottamista ;)

                                                                                





torstai 18. huhtikuuta 2013

Spagetti fritti

Te olette toivoneet minulta ruoka-aiheisia postauksia, joten ei lienee paha juttu että niitä on nyt viime päivänä tullut useampi peräkkäin.
Eilen testasin uutta reseptiä, rapeapintaista italialaista Spagetti frittiä.  Jaankin  sen ohjeen teidän kanssa heti tuoreeltaan. Ohje on napattu jostain lehdestä jo jonkun aikaa sitten mutta nyt tosiaan sain aikaiseksi vasta testata reseptiä. Spagetti frittin kanssa oli chilitomaattikastiketta, sitruunalohkoja ja broileria.


                                           Spagetti fritti

250 g keitettyä spagettia
3 munaa
1dl raastettua parmesaania
50 g ricottaa (korvasin maustamattomalla tuorejuusto-ranskankerma sekoituksella)
1 punainen chili
1 dl hienonnettua persiljaa
sitruunamehua

Kastike

3 rkl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 silputtu chili
400g tomaattimurskaa


Keitä spagetti, huuhtele siivilässä ja sekoita joukkoon pari lusikallista öljyä. Anna jäähtyä. Tee seuraavaksi kastike. Kuullota valkosipulinkynnet ja chili öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna seoksen kiehua n. 5 min.
Mausta pippurilla ja suolalla. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella, anna jäähtyä.



Sekoita munat, parmesaaniraaste, ricotta, silputtu chili, persilja ja sitruunamehu keskenään kulhossa. Kuumenna paistinpannussa noin sentin kerros neutraalia öljyä. Nosta kahden haarukan avulla annos keitettyä spagettia seokseen. Kääntele niin, että pasta kuorruttuu kunnolla ja muotoile spagetista pieniä keriä. Nosta pannulle. Paista molemmin puolin. Nosta valumaan talouspaperin päälle.



Aika hauskoja tuli :)





keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Itse tehdyt hampurilaissämpylät



  • Elina Eliinan toiveesta tästä tulee hampurilaissämpylöiden ohje, jonka mukaan miekkoseni leipoi illallisten sämpylät. Hampurilaisista ylijääneet  sämpylät syötiin seuraavana päivänä aamukaffeilla ja pian ei ollut kuin muruset jäljellä, joten ilmeisesti hyviä olivat ;)

*********************************************************************************
Hampurilaissämpylät


  •  

  • 24 kpl:
  • 25 g hiivaa
  • 5 dl maitoa ja vettä sekoitettuna
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • sesaminsiemeniä

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva kulhoon ja liuota se tilkkaan nestettä, lisää sitten loput.
2. Työstä mukaan suola, sokeri ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat notkean taikinan joka ei tahmaa. Kohota liinan alla reilu puoli tuntia.
3.  Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi levyksi ja painele juomalasilla taikinasta pyöreitä kiekkosia. Nosta sämpyläkiekkoset kohoamaan pellille n. 50 minuutiksi.
4. Kostuta sämpylöiden yläpinta kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.
5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla kunnes ne ovat kauniin värisiä, n. 6-8 minuuttia.

************************************************************************************************************



Mukavaa keskiviikko illan jatkoa toivotellen, 



tiistai 16. huhtikuuta 2013

Jälkkäriä

Jälkkärinä tarjoilimme tavisten illallisilla suklaabanoffeeta. Ohjeen olen aikaisemmin julkaissut täällä, klik, klik



Nämäkin kuvat on otettu jo aikaisemmin kun makustelimme reseptin toimivuutta burgeriaterian kanssa.Oikeilla illallisilla en laittanut noita keksipötköjä koristeeksi vaan lohkaisin Daimista sellaiset pikkupalaset koristeeksi.


Suklaabanoffee kanssa oli halukkaille tarjolla kahvia ja sekä Californialaista Korbel kuohuviiniä, joka on myös Valkoisen talon sekä Air Force Onen kuohuviini. Sopi aika kivasti tuon jälkkärin kanssa maut yksiin. Itse emme olleet tuota aikaisemmin juoneetkaan, mutta ihan positiivinen ylläri oli ja uskon että ostamme tuota toistekkin.


                                                        

my might also like

Related Posts with Thumbnails