torstai 18. huhtikuuta 2013

Spagetti fritti

Te olette toivoneet minulta ruoka-aiheisia postauksia, joten ei lienee paha juttu että niitä on nyt viime päivänä tullut useampi peräkkäin.
Eilen testasin uutta reseptiä, rapeapintaista italialaista Spagetti frittiä.  Jaankin  sen ohjeen teidän kanssa heti tuoreeltaan. Ohje on napattu jostain lehdestä jo jonkun aikaa sitten mutta nyt tosiaan sain aikaiseksi vasta testata reseptiä. Spagetti frittin kanssa oli chilitomaattikastiketta, sitruunalohkoja ja broileria.


                                           Spagetti fritti

250 g keitettyä spagettia
3 munaa
1dl raastettua parmesaania
50 g ricottaa (korvasin maustamattomalla tuorejuusto-ranskankerma sekoituksella)
1 punainen chili
1 dl hienonnettua persiljaa
sitruunamehua

Kastike

3 rkl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 silputtu chili
400g tomaattimurskaa


Keitä spagetti, huuhtele siivilässä ja sekoita joukkoon pari lusikallista öljyä. Anna jäähtyä. Tee seuraavaksi kastike. Kuullota valkosipulinkynnet ja chili öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna seoksen kiehua n. 5 min.
Mausta pippurilla ja suolalla. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella, anna jäähtyä.



Sekoita munat, parmesaaniraaste, ricotta, silputtu chili, persilja ja sitruunamehu keskenään kulhossa. Kuumenna paistinpannussa noin sentin kerros neutraalia öljyä. Nosta kahden haarukan avulla annos keitettyä spagettia seokseen. Kääntele niin, että pasta kuorruttuu kunnolla ja muotoile spagetista pieniä keriä. Nosta pannulle. Paista molemmin puolin. Nosta valumaan talouspaperin päälle.



Aika hauskoja tuli :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails