sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Suklainen Brita-torttu



Moikka moi! Vietettiin perjantaina poitsun nimppareita ja testasin yhtä uutta leivontaohjetta jonka ajattelin jakaa teidän kanssa. Ohje on Hellapoliisiin kirjasta napattu. Tästä riittää isommallekkin porukalle syömistä :)


                                   Suklainen Brita-torttu

                                                              20-25 annosta

                                                                      Pohja:

                                                                   250g margariinia
                                                                   2 dl sokeria
                                                                   2 tl vaniljasokeria
                                                                   4 munan keltuaista
                                                                   2 dl maitoa
                                                                   2 dl vehnäjauhoja
                                                                   1 dl kaakaojauhetta
                                                                   4 tl leivinjauhetta

                                                                       Pinnalle:

                                                                     4 munanvalkuaista
                                                                     2 dl sokeria
                                                                     1 dl kaakaotomusokeria

                                                                       Täyte:
                                                                   
                                                                      3 dl vispikermaa
                                                                      200-300 g vaniljarahkaa
                                                                      3-4 banaania viipaleina
                                                                       1 tl vaniljasokeria
                                                                       300 g Marabou- appesiinikrokantti suklaata

                                                                       Päälle suklaarusinoita ja tomusokeria
   



Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksittellen hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoo nkeskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Levitä taikina kahdelle uunipellille. Molempiin tulee taikinaa ohut kerros.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkaten sokeri ja kaakaotomusokeri. Levitä seos taikinalevyjen päälle ilmavasti. 
Paista 225 asteessa 10-15 min. Anna jäähtyä.
Vaahdota täytettä varten kerma, lisää rahka ja vaniljasokeri. Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa täytteeseen.
Levitä täyte reiluksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää banaaniviipaleet. Nosta toinen levy varovasti kanneksi. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria ja suklaarusinoita.



Ja eikun herkuttelemaan 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails