perjantai 28. toukokuuta 2010

Kumppani katosi nettiinLuin yhtä vanhaa Kotilääkäri lehteä, jossa oli artikkeli nettiriippuvuudesta. Riippuvuudesta voi olla silloin kyse jos netin käyttö on kohtuutonta, häiritsee sosiaalista elämää tai työntekoa.  Käytöstä tulee pakonomaista, eikä sitä pysty vastustamaan. No, ihan nettiriippuvaiseksi en varsinaisesti vielä itseäni diagnosoisi, mutta kieltämättä jotain vaaranmerkkejä lienee luettavissa itsestänikin...


Netissä hurahtaa usein paljon enemmän aikaa kuin oli alunperin tarkoitus.

 Useana iltana mieheni on saanut kömpiä yksin vällyjen väliin, kun itse jään koneen äärelle mukamas pikaisesti vain katsomaan jonkun jutun. Eikä sinäkään iltana tullut sitten käytyä hyvissä ajoin nukkumaan, vaikka niin itselleeen vannotti edellisenä ja sitä edellisenä iltana. 
Yritys vähentää netinkäyttöä vaan ei tahdo onnistua. Luvattu viisi minuuttinen venyi jälleen yllättävän pitkäksi...Ei tule ehkä myöskään ajatelleeksi, että oma netissä roikkuminen voi vaikuttaa myös kumppaniin.  Joskus aamulla ei kehtaa myöntää puolisolle miten kauan aikaa koneella tuli vietettyä.  Tulee salailtua ja puolusteltua netinkäyttöä. Taas tuli kömmittyä mussukan viereen niin myöhään, että hän oli päässyt Rem-uneen.

Tunnistatko itsesi tekstistä?!
Voit testata nettiriippuvuutesi päihdelinkin sivuilla.

Minun testistä saamani palaute kuului näin:
"Olet todennäköisesti internetin kohtuukäyttäjä. Saatat ajoittain viettää liikaa aikaa netissä, mutta pystyt kontrolloimaan netin käyttöäsi"

En siis vielä ole ihan nettin kadonnut, vaikka joskus tuntuukin että toinen jalka on sinne jo kovaa vauhtia menossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails