sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kesälukemista

Sain juuri luettua loppuun Mirja Tervon kirjan Huimaavat korot. Ihan ok kirja. Suosittelen eteenkin kenkäfriikeille, joita kengän historiakin kiinnostaa. Itse pidin ehkä eniten kirjassa asiakas esimerkeistä.

Kuvaus kirjasta:

Kurkista luksuskenkien kulisseihin Mirja Tervon Huimaavat korot -kirjan kautta!
Sanotaan, että naisella ei ole koskaan liikaa ystäviä tai kenkiä. Korkokengät liittyvät naisen elämänvaiheisiin ensimmäisistä huterista korkokenkäaskelista hääkorkkareiden valitsemiseen, raskausajan flätseihin ja edelleen järkeviin rouvaskenkiin. Jokainen nainen haluaisi juuri sopivat korot, ja kenkämyyjän tehtävä on selvittää, mistä kenkä puristaa.

Mirja Tervo työskenteli yli vuoden newyorkilaisessa ylellisessä kenkäsalongissa, jossa korot maksoivat tyypillisimmillään 500 dollaria. Työssään hän oppi ymmärtämään kenkähovin nokkimisjärjestyksen, tunnistamaan eri asiakastyypit ja ennen kaikkea käyttämään itse matalakorkoisia kenkiä. Omakohtainen kirja kurkistaa luksuskenkäkaupan kulisseihin ja kenkämyyjän arkeen, johon kuuluu yhtä lailla hienostunutta hajuveden tuoksua kuin sukkamehua ja liikavarpaitakin.

Huimaavat korot tarjoaa huikean näköalan kenkämaailmaan ja sen kiihkeisiin sesonkeihin. Tässä maailmassa alennusmyynnit ovat mellakka, jossa kenkiä viskotaan, asiakkaat ovat raivoissaan ja myyjät paniikkikohtauksen partaalla. Tervo tarkastelee salonkielämää kaiken nähneen kenkämyyjän kyynisyydellä mutta myös etnologin avoimella kiinnostuksella: Ovatko korkokengät kulkuväline, statussymboli vai seksikkyysmittari? Mitä vääntyneet varpaat kertovat omistajastaan tai kenkämuodin vaihteluista?

FM Mirja Tervo (s. 1971) on koulutukseltaan etnologi, ja hän on asunut viimeiset kuusi vuotta Yhdysvalloissa. Tervo uskoo olevansa ainut naisihminen, joka on matkustanut Alaskan tundran läpi manolot ja louboutinit mukanaan.

Teksti kopioitu täältä. Samalla sivulla voit myös testata millainen kenkä olisit :)
Seuraavaksi alan lukemaan Hadley Freemanin kirjaa Käsilaukun syvin olemus. Hadley on muotitoimittaja, joka kirjoittaa mm.Vogueen ja Elleen. Onko kukaan teistä lukenut tuota kirjaa? Mitä olitte mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails