perjantai 18. maaliskuuta 2011

Feeling sad

Ihan ensiksi mainittakoon, että kuvilla ja tekstillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. No, ehkä tietty tummanpuhuvuus, mutta that's it!Sain eilen kuulla, että kuopustani, pientä ekaluokkalaista olivat isot 5-luokkalaiset  kiusanneet koulussa aika rajuilla otteilla. Pientä härkkimistä samojen oppilaiden taholta on ilmeisesti ollut jo pidemmän aikaa. Aikaisemmin  on ilmeisesti ollut enemmänkin kyse "rajummasta leikistä", joka sitten eilen meni överiksi. Nyt harmittaa etten ollut aikaisemmin asiaan puuttunut. Olen kuitenkin jo töiden puolesta törmännyt koulukiusaamiseen ja tiedän että tilanteisiin pitäisi puuttua aika pikaisesti. En kuitenkaan halunnut olla "ylireagoiva" äiti...  Toisaalta miksi tuollaista "rajumpaa liekkiäkään pitäisi sallia , ainankaan kun kyseessä on oppilaat joilla koko eroa on huomattavasti. Meidän ekaluokkalainen kun on vielä huomattavasti ikätovereitaan pienempi.
 Tällä kertaa kiusaaminen täytti jo lähes pahoinpitelyn kriteerit, onneksi ei kuitenkaan sattunut mitään vakavaa vaikka aineksi pahempaankin olisi ollut. Kylläpä kiehahti kun kuulin, että tällä kertaa oli pudotettu luistinpussia maassa olevan lapseni päälle, osuen myös päähän.  Kun kiukku hieman laantui seuraavaksi tulikin sitten itku.
Melkein pelotti laskea lapseni tänään kouluun.  Itse oli kyllä yllätävän reippaana lähdössä kouluun ja sanoi ettei pelota.No, opettajat ovat nyt asiasta tietoisia ja  uskon ja toivon, että heillä on ammattitaitoa ja eväitä puuttua asiaan, jotta tilanne saataisiin hallintaan.
Kiitos kun sain purnuttaa, tuli jo heti parempi olo!

Ihanaa, perjantai ja aurinko paistaa tänne risukasaankin!8 kommenttia:

 1. Järkytyin, kamalaa kuinka lapset voivat olla ilkeitä ja vielä nuin suuri ikäerokin. :( Toivotaan että opettajat valvovat tarpeeksi jotta kiusanteko loppuisi! Isot rutistus teille sinne <3 Paljon voimia sinulle ja pikkuisellesi <3

  VastaaPoista
 2. Kiusaaminen on yks maailman inhottavimpia asioita! Tuli ihan semmonen kylmäväre fiilis ku luin koska toi on vaan niin tylyä. Lapset osaa olla niin julmia kyllä. Toivotaan nyt että se loppuisi ja että opet sais tilenteen siellä koulussa rauhoittumaan.
  Tsemppistä!

  VastaaPoista
 3. Voih, toi on kyllä niin kamalaa :( Onneksi olet ottanut yhteyttä kouluun ja onneksi nykyään tuntuu, että kouluissa suhtaudutaan oikealla vakavuudella tuollaiseen. Voimia sinne teille!! <3 <3

  VastaaPoista
 4. voi kamala!!!! alko ihan itkettää muakin :((! voi pientä viatonta lasta <3. kyllä ihmiset osaa olla julmia toisilleen jo pieninä!!! toivon koko sydämestäni että asia äkkiä hoituu ja toinen saa nauttia koulunkäynnistä kuten jokaisen oikeuksiin kuuluu. kerrothan miten asia etenee.
  paljon voimia teille kaikille <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. Kamalaa.. nuo on inhottavia asioita!
  Tsemppiä kovasti pikkumiehelle ja koko perheelle!

  Tänään on jotenkin ollut kiusaamis-asia pinnalla, tai itseasiassa koko viikon..Tässäkin juuri tänään facebookista bongattu uutinen...
  http://www.iltalehti.fi/perhe/2011031813390230_pr.shtml

  VastaaPoista
 6. Se on karua, että miten lapset voi oikiasti olla toisiaan kohtaan niin helvetillisiä -nimimerkillä koulukiusattuna 13 vuotta, ala-asteelta aina lukion päättymiseen (13 vuotta siksi, että lukio tuli suoritettua neljässä vuodessa).

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanista kommenteista ja ISO HALI teille kaikille! Kiusaajat ovat koulun toimesta rangaistuksensa saaneet, toivottavasti ottivat myös opikseen. Vannotin pojalleni, että jos yhtään mitään pientäkään kiusaamista samaisten kavereiden osalta ilmenee, niin hänen on heti kerrottava siitä meille vanhemmille. Eiköhän me keinot keksitä millä kiusaajat saadaan aisoihin.

  VastaaPoista
 8. Tosi järkyttävää! Olen itse joutunut kärsimään sitä tyttöjen perinteistä henkistä koulukiusaamista - fyysisesti minuun ei ole koskaan koskettu. On kurjaa, että pieni koululainen joutuu kärsimään muiden ongelmien vuoksi. Niinhän se taitaa olla, että koulukiusaajilla on itsellään ongelmia, jotka purkautuvat näin. On vaan tosi harmi, että usein näillä kiusaajilla ei ole sellaisia vanhempia, jotka puuttuisivat asiaan tarpeeksi tiukasti, vaan lapsen ongelmat ovat usein juuri sieltä vangemmista lähtöisin.

  Kiusaaminen on ainakin minuun jättänyt jälkensä, ja minusta tuntuu vieläkin hurjan epäreilulta, että olen joutunut tavallaan muiden ongelmien sijaiskärsijäksi.

  Toivottavasti teillä tämä jää nyt tähän. Kuulosti tosiaan vaaralliselta tilanteelta!

  VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails