tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vinkkejä Budapestiin matkaajalle?

Tarkoitus olisi kesällä matkustaa Budapestiin elämäni ensimmäistä kertaa! Tuskin maltan odottaa, että pääsen pakkaamaan laukkuja.  Matkaan  lähdemme koko perheenä, eli tarkoitus ei ole ahnehtia liikaa katseltavaa. Olemme kaupungissa kuitenkin ehkä vain 3-4 kokonaista päivää.

                                                                   

                                                         (kuvat lainattu googlen kuvahausta)

Te ihanaiset lukijat, jotka olette tuolla kauniissa Budapestissa vierailleet, laittakaahan vinkkiä nähtävyyksistä jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, hotelleista, ravintoloista, ostospaikoista ja kaikesta mahdollisesta. Ollaan lähdössä reissuun kuumimpaan kesäaikaan lomien vuoksi joten varmaan ainakin joku kylpylä/ maauima käydään testaamassa. Ja koska meitä on viiiden hengen porukka lähdössä päädymme varmaankin johonkin huoneistohotelli ratkaisuun.


10 kommenttia:

 1. Hei Hanna! Käy kurkkaamassa Tibsin blogia, hän asustaa Budapestissä ja kirjoittaa kaupungin nähtävyyksistä ja kaikesta muustakin blogissaan. http://shoptravelfood.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joo, niinpä hän taitaa kirjoitellakkin. Kiitti kun muistutit =) Pitää mennä kurkkimaan.

   Poista
 2. Lasten kanssa eläintarha ja siinä vieressä kylpylä. Kannattaa valita hotelli jonkun metroaseman läheltä, sillä liikkuminen on halpaa ja helppoa etenkin jos ei tarvitse kävellä ensin hotellilta pitkää matkaa asemalle.

  Budapest on ihana kaupunki, keskustassa löytyy hyvin ostospaikkojakin, parhaat liikkeet oopperatalosta eteenpäin. Kävelykadulla perinteiset Zarat jne. ketjuliikkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentoliput on nyt varattu, seuraavaksi valkkaamaan hotellia :)

   Poista
 3. Heissan,

  Me olemme olleet mieheni kanssa pariin kertaan Budassa, mieheni sisko asui siellä ja mieheni siskon mies on kotoisin sieltä. ;)

  No niin: Eli kuten kuviakin jo olet napannut, niin tuo Szechenyin kylpylä on mahtava, siis mieletön! SUOSITTELEN! Metrolla pääsee ihan viereen.

  Ja kyseisen kylpylän vieressä on eläintarha, lapset varmasti tykkäisi. :)

  Sitten ehdottomasti kannattaa käydä Linnavuorella, mahtavat näkymät yli Budapestin. Ja siellä on myös mahdollista päästä labyrinttiin Linnavuoren alle kävelemään. :)

  Tässä hieman turisti-infoa:

  http://www.lomamatkailija.com/budapest.php

  Ja sitten tärkein, eli ostoskatu on Vaci Utca,Tässä lisää tietoa:

  http://www.mrtravel.net/matkat/kaupunkilomat/budapest

  Hintataso on edullisempi, kun suomessa ja suosittelen todella koluamaan kaikki mahdolliset SecondHand liikkeet, sieltä tekee mielettömiä löytöjä.

  Ja pieni vinkki: Älkää ottako taxia "lennosta" vaan pyytäkää esim. hotellista soittamaan ja tilaamaan (kysykää myös hinta!).
  Julkiset ovat ERITTÄIN hyvät, hieman sekavat alkuun, mutta suosittelen niiden käyttöä. Ja tässä joukkoliikenteestä tietoa:

  http://www.kaupunkiliikenne.net/Budapest/matka.html

  Huh, kysy ihmeessä jos jotain jäi uupumaan. ;)

  IMAGE :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon IMAGE! Olitpas nähnyt paljon vaivaa vastaukseesi =) Kävin lukemassa noin kaikki antamasi linkit lävitse. Pitääkin katsoa jos ennättäisi noissa 2ndhand liikkeissä pyörähtämään :)

   Poista
 4. Heip! Me ollaan käyty kerran siellä lasten kanssa ja ollaan lähdössä kesäkuussa sinne aikuisporukalla :) Lasten kanssa ehdottomasti suosittelen eläintarhaa. Me ainakin tykättiin :) Mulla on toiveena päästä sellaiselle jokiristeilylle nyt aikuismatkalla. Ainakin silloin kun siellä lasten kanssa oltiin, siellä Tonavaa pitkin Budan ja Pestin välissä kulki jokilaiva, minne pääsi risteilemään. Sieltä on varmasti kans hienot maisemat :)

  VastaaPoista
 5. Vähän myöhäinen kommentti...

  Minäkin suosittelen eläintarhaa ja tietenkin linnavuorta, josta on upeat näköalat kaupunkiin päin. Kauppahallissa kannattaa myös käydä. Mulla on edelleenkin sieltä käytössä yli 10v nahkalaukku, joka vaan pysyy siistinä vuodesta toiseen. Itse suosittelen kylpylä Gellertiä tai sitten siellä Margitin (muistankohan nimen oikein?) saarella on kiva kylpylä/uimala.

  Jos sinulla on poikia, niin niitä voisi kiinnostaa kaupungista löytyvä tippukiviluola. Luolasto ei ole mikään maailman suurin, mutta itse tykkäsin. Kaverin poika oli siitä todella tohkeissaan. Lisäksi siellä oli mukavan viileää kesällä :)

  Jos jotain erilaisempaa nähtävyyttä haluaa, niin Pestin ulkopuolella on puisto, jonne on kärrätty Neuvostoliiton aikaisia patsaita ja muistomerkkejä.

  Itse yritän aina Budapestissä käydessä käydä baletissa, oopperassa tai konsertissa.

  VastaaPoista
 6. No hei kaikki matkailuintoiset....Trofea Grill on ehdoton kayntikohde, tama buffetravintola oli huippukokemus. 5000 forinttia koko buffet, sisaltaa ruokajuomat viini, olut, kivennaisvesi, kuohuviini, jalkiruokakahvit eli lattea tai mita haluaa. Ja ruoka on niin hyvaa, laadukkaista raaka-aineista tehtya, etta pari tuntia saa mukavasti kulumaan. Kaikki on toteutettu tyylilla, ja palvelu on paljon ystavallisempaa kuin muualla, monissa ravintoloissa naet henkilokunnan kasvoilta paistaa melkoinen vihamielisyys turisteja kohtaan. Vaikka kansaa on kosolti, ei tule vaikutelmaa bulkkiruokailusta. Ravintola paihittaa ruotsinlaivojen seisovat poydat mennen tullen. Jai hyva mieli kaynnista. Maksu tapahtuu ruokailun jalkeen, ja tarjoilija tulee ensin kysymaan juomat, ennenkuin mennaan hakemaan alkupaloja. Paikka sijaitsee Margit hid raitsikkapysakilla - toispual jokke, heti Margit-sillan ylityksen jalkeen. Sisaankaynti vasemmalla pysakin kohdalla. Ps. Ala eparoi jaada pois heti sillan jalkeen, nimittain seuraava pysakki on melkeen kilometrin paassa. Ite ajoin ohi ja sitten vastakkaiseen suuntaan takaisin...Ja nykyisinhan voit paremmissa Euroopan ravintoloissa maksaa vaikka omalla visa electronilla tai debitkortilla. ai niin, ja ravintolassa oli pianisti viihdyttamassa...rauhallinen tunnelma.

  Turusta paasee wizzairin halpalennoilla budapestiin - ja turvallisilla, koneiden keski-ika 3 vuotta - edestakainen matka 150-200 euroa.
  Hotellivaraukset booking.com, erittain hyva varaussivusto, jossa voi vertailla rauhassa paikkoja ja hintoja.

  Jos haluat parin vuorokauden kaynnille rauhalliseen jarvenrantakaupunkiin jossa 25.000 asukasta, niin tunnin junamatkan paassa budapestista on paikkakunta nimelta Tata, ja siella edullinen hotelli Ort-to Club. tuo eka kirjain ei ole o vaan se suomalainen, jossa pilkut paalla. Hotellin suihkusta tosin tulee valilla lamminta, valilla kylmaa, mutta eikohan tuon jotenkin kesta. Paikkakunnalla on ihanan rauhallinen ilmapiiri, mukava miniatyyrimainen ja erittain siisti paikka.

  Mukavaa matkaa toivoo Pasi T.

  Hei ja viela yksi paikallinen hauska erikoisuus: kun kayt esim. rautatieasemalla wc:ssa, niin muista ottaa paperi automaatista, ennenkuin menet koppiin, siella nimittain ei ole paperia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus Tatan hotellin nimeen, kyseessä on siis Öreg-to Club Hotel, joka sijaitsee samannimisen leirintäalueen vieressä.

   Poista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails