torstai 1. toukokuuta 2014

Kotitekoiset proteiinipatukat

Minä ostan aina joskus kaupasta proteiinipatukoita, ja nappaa sellaisen aamulla laukkuun, jos ei oikein ole muuta järkevämpää evästä ottaa mukaan töihin. Kaupan patukat ovat kuitenkin minusta aika kohtuuttoman kalliita ja sisältävät vaikka mitä keinotekoisia aineita, joten innostuin itse valmistamaan kotitekoisia proteiinipatukoita. Haluan kuitenkin korostaa, että proteiinipatukat eivät ole mikään kaikkein paras ateriankorvike vaan esim. perinteinen hedelmä on välipana huomattavasti terveellisempi vaihtoehto.  


Patukoiden valmistukseen tarvitset maapähkinävoita, hunajaa, kaurahiutaleita ja maustamatonta proteiinijauhetta. Minulla oli nyt tuota soijaproteiinia kun ostin sitä vahingossa kaupasta vaikka tarkoitus oli ostaa herajauhetta. No kumpikin toimii varmasti yhtä hyvin. Päällystin itse vielä patukat tummalla oikein ohuella suklaakerroksella. Suklaa auttaa patukoita pysymään paremmin kasassa. Jos haluat patukoista kevyempiä voi suklaakuorrutuksen jättää hyvin poiskin.


                       Proteiinipatukat ilman uunia

                                                                   1 dl maapähkinävoita
                                                                     3-4 rkl hunajaa
                                                                          3 rkl vettä
                                                                  0,75 dl kaurahiutaleita
                                                                  1,25 dl proteiinijauhetta
                                                               (tummaa suklaata kuorrutukseen)

Sekoita ja keitä maapähkinävoi ja hunaja kattilassa pienellä lämmöllä tahnaksi. Lisää seokseen  vettä, niin että massa on mukavan juoksevaa. 


Sekoita joukoon kaurahiutaleet ja lopuksi proteiinijauhe parissa-kolmessa erässä. Muotoile taikinasta pitkulainen levy leivinpaperin päälle .


.Jos laitat suklaakuorrutteen, sulata suklaa mikrossa  tässä välissä ja levitä suklaata ohut kerros levyn päälle. 
          Laita levy pakastimeen noin 20 minuutiksi  ja tämän jälkeen n. 40 minuutiksi jääkaappiin.



Leikkaa levy sopiviksi annospaloiksi. Kääri patukat yksittäin folioon ja pakasta patukat halutessasi. Patukat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. 


Patukat olivat helppoja valmistaa ja maku oli oikein kiva. Näitä teen varmasti toistekkin. 







3 kommenttia:

  1. Mun oli pako kanssa ettii resepti, kun huomasin sun päivityksen facessa. :) Pikkasen eri reseptin löysin, mut lopputulos oli hyvä. Mä tein kaks erää ja toisessa tein viel niin, että jätin kaurahiutaleet pois ja korvasin caswey pähkinöillä. Tuntu, et koostumus oli pikkasen jopa parempi, kun niissä patukoissa jossa oli kaurahiutaleita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein kanssa yhden erän sellaisia mihin tuli pähkinöitä, mutta ne ei oikein meinannut pysyä kasassa. Laitan ohjeen joku päivä tännekkin. Pitääkin kokeilla sinunkin ohjetta joku kerta.

      Poista
  2. Jes! Tämä resepti menee testiin :) Ja täytyy kokeilla myös pähkinäista versiota.

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails