perjantai 29. toukokuuta 2015

Piirakka on pop


Perjantai kunniaksi mausteisen tacopiirakan ohjetta. Pyöräytin piirakan itseasiassa viikko sitten perjantaina kun mies kotiutui koulutusmatkalta illalla.  Piirakan kyytipojaksi varasin miehelle pari meksikolaista olutta ja itselleni Happy Joe siiderin.



          Piirakka on tehty valmiiseen Sunnuntai piirakkapohjaan. Pikaisesti valmista ja makukin on hyvä.



Tacopiirakka

1 pkt (400g) piirakkataikinaa

Täyte:

400g naudan jauhelihaa
iso sipuli
paprika
1 pss tacomausteseosta
1 tlk (315g) keskivahvaa salsadippiä
½ dl vettä
1 dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
1 prk kevyt kermaviiliä
2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

koristeluun maissilastuja



1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (30 cm) pohjalle ja reunoille. 2. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hiennottu sipuli, kuutioitu paprika, tacomauste ja salsadippi. Huuhdo salsadippi purkki vedellä ja kaada vesi jauhelihan joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta korianterilla tai persiljalla. 3. Levitä hieman jäähtynyt täyte pohjan päälle.  Lusikoi kermaviili pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle juustoraastetta. 4. Paista  225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 25 min. Koristele halutessasi maissilastuilla ja tarjoille salaatin kanssa.



Mukavaa koulujen loppu viikonloppua toivotellen,






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails