torstai 16. kesäkuuta 2011

Plain, Plain stripes, new classic?

Eilen kävin töiden jälkeen hakemassa tapettikirjoja kotiin lainaan. Ilta kuluikin sitten mukavasti niiden parissa.Borås tapeteilta löysin muutaman raidallisen tapetti vaihtoehdon. Poikkiraitaista tapettia ei ymmärtääkseni löydy minkään firman tapettivalikoimista.


Ihan juuri sellaista tapettia kuin haaveilin ei taida löytyä mistään.
Vasemman puoleinen tapetti olisi muuten just passeli, mutta raidat saisivat olla vähän paksummat, oikealla  olevassa tapetissa raidat ovat sopivan paksuiset mutta raitojen sävyt ei niin puhtaat kuin toivoisin. Musta ei ole ihan mustaa ja valkoinen ei puhtaan valkoista. Jos tähän päätyisi voisiko muut seinät olla maalarin valkoiset vai pitäisikö sävy ottaa tapetista? Hmm...
Myyjä ehdotti myös raitojen tekemistä mustalla ja valkoisella tapetilla. Mahtaiskohan 53 senttiset raidat olla jo liian rouheat? Seinän levyys ei kuitenkaan ole kuin 3, 2 metriä.Vaikeaksi menee! Jatkan varmaan kirjojen ihmettelyä vielä tänäkin illan. Aika vaikeaa on tuollaisen pikkupläntin perusteella hahmottaa miltä tapetti näyttää seinällä.  Puhumattakaan sitten niistä maali  mallitilkuista. Mies lähti lasten kanssa yökylään sukulaisiin, joten ainakin saan rauhassa meuhkata kirjojen kanssa  tämän ;)


8 kommenttia:

 1. Ihanaa, saat olla rauhassa! Saisinpa itsekin joskus tuon pesueen vaikka yhdeksi illaksi (ja yöksi) pois kotoa. Olisi niin kivaa vaan fiilistellä mitä mieleen juolahtaisi....siis ilman että koko ajan joku roikkuu hihassa ja desibelit on täysillä. Huoh!
  Muistelen, että jossain viime vuoden asuntomessutalossa oli laitettu raitatapetti vaakaan, Sisustus ja sepustus-blogissa oli juttua ja kuvia monesta kohteesta, joten Soile varmaan muistaisi suoraan jos kysyt häneltä.
  Eikö ole järkyttävän vaikeaa löytää kaunis raitatapetti, meillähän oli sellainen haussa eteiseen, mutta mikään ei loppujen lopuksi miellyttänyt omaa silmää. Eli ei tullut raitaa meille. Ja toi tapettikirjojen selailu on jotenkin niin uuvuttavaa, kun yhdestä kirjasta löytyy ehkä yksi hyvä tapetti ja miljoona huonoa. Tulipas sitten kunnon jaarittelu kommentti, joten nyt toivottelen jo mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Tiedän valinnan vaikeuden... en kyllä menis tekeen raitoja vuodilla, siinä ei ehkä hyvin selviä se raitaidea ku on niin leveitä raitoja.
  tsemppiä sen oikean tapetin etsimiseen! :)

  VastaaPoista
 3. Mussu: Tosi harvinaista herkkua on minullekkin, että saan ihan yötäkin olla yksin kotona. Lasten syntymän jälkeen tämä taitaa ollakkin ensimmäinen kerta ja vanhin jo 11v. =)
  Pitääpä lähteä Soilen blogiin tutkailemaan. Minäkin mietin tuota poikkipäin tapetoimista, mutta myyjä peloitteli että niin päin saumat pölyyntyy aika nopeasti. En sitten tiedä. Ihanaa tulevaa viikonloppua sinullekkin =)
  S: Kiitti kommentista. Itsekkin mietin ettei siitä montaa raitaa kyllä sitten tule. Jatka metsästystä =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tapetin voi laittaa myös vaakasuoraan:) Hassu kommentti myyjältä. Pitää vain muistaa pistää eka vuota vatupassiin että raidat tulevat suoraan. Meillä on poikien huoneessa mustavalkoiset vaakaraidat yhdellä seinällä juuri tällä tyylillä tehdyt:)

  VastaaPoista
 5. champagne: Ja teillä ei saumat siis ole pölyyntyneet? Pitääpä vielä harkita tuota vaakatasoon laittoa.

  VastaaPoista
 6. Voin vaikka vannoa lähettäneeni tänne kommentin, jossa ylistin Plainia ihan huippuhyväksi tapetiksi: helppo asentaa, hoitaa ja antaa anteeksi pienet pohjan epätasaisuudet. Vetele vaan raitaa vaakaan, jos seinä ei ole kovin pitkä.

  VastaaPoista
 7. Nannas: No, nyt ainakin kommenttisi tuli blogiini saakka. Tapetti on nyt tilauksessa, päädyin tuohon kapeampi raitaiseen. Seinä on 3,2 m pitkä. Mies ei oikein innostunut vaakaan tapetoinnista, mutta katsotaan nyt ;)

  VastaaPoista
 8. ei meillä ainakaan vuodessa oo tapettisaumat pölyyntyneet. ikinä moista ennen kuullutkaan :D

  VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails