tiistai 10. toukokuuta 2011

Lohi kurkku-tomaattisalsa pedillä

Vaikka pidänkin kovasti kalaruuista niin silti en ole oikein innokas kokkaamaan niitä. Valmis lohifile onkin lähes ainoa kala, jota meidän ruokapöydässä näkyy. Muutkin kalat maistuvat kyllä, mutta kalan siivoaminen ei vaan ole minun juttu.




Viikonloppuna meillä syötiin lohta kurkku-tomaattisalsan ja lankkuperunoiden kanssa. Hyvää oli!


Kurkku-tomaattisalsa


1 kurkku
4  tomaattia
1  sipuli
1 punainen chilipalko
/2 rkl limetin mehua
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
mustapippuria
suolaa

Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu sipuli. Sekoita salsan ainekset keskenään.

Lisää joukkoon öljy, limetin mehu, hienonnettu korianteri ja mausteet.



Paistettu lohi:


n.600g kirjolohifileepaloja
1 rkl öljyä
mustapippuria

Koristeeksi :
limetin lohkoja
korianteria

Paista kirjolohifileepalat pannulla, mausta pippurilla. Annostele lautasille salsaa ja nosta kala sen päälle. Koristele limetin lohkoilla ja korianterilla. (Voit valmistaa lohen myös uunissa)








..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails