lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vinkkejä ruoka-annosten kuvaamiseen

Meidän alueen sanomalehdessä oli torstaina kiva artikkeli ruokien valokuvaukseen liittyen. Artikkelissa Maku lehden toimittaja Uura Hagberg ja valokuvaaja Satu Nyström jakoivat hyväksi havaittuja vinkkejä asetteluun ja valaisuun.
Ruokien kuvaaminen on minusta ainakin ollut yllättävän vaikeaa. Ja jos haluat vakuuttaa lukijat, että valmistamasi ruoka on herkullista täytyy myös kuvien puhua sen puolesta.  Usein ainakin allekirjoittaneen ruokakuvat muistuttavat lähinnä epämääräistä läjää ja monta reseptiä on jäänyt julkaisematta vain sen vuoksi ettei niistä ole julkaisukelpoista kuvaan.

 Mutta tässäpä jotain pikku vinkkejä, jotka nappasin noilta ammattilaisilta. Postauksen kaikki kuvat on napattu Pinterestistä. Kuva eivät siis valitettavasti ole itse ottamiani.

Cheesecake brownie


Nyt on "muotia" ruokakuvissa, että niissä näkyy tekemisen meininki.  Kuvisssa saa näkyä, että ruoka on itse valmistettua eikä  kuvien tarvitse olla liian siloiteltuja.

                            belgian chocolate macarons espresso ganache


     Leivontakuvissa saavat  jauhot pölistä ja valmis leipomus kuvataan leivinpapereinenn ja muruineen.

                             S'mores Rice Krispie Treats by Bakers Royale

                              Carob Muffins

Tuunelmallisissa ruokakuvissa saa olla ryppyjä,rosoisuutta, kulunutta pintaa ja varjoja.

                            Warm Chocolate Pudding Cakes with Caramel Sauce

                                 ♥

Elämän makua kuviin saa hauskasti syömällä osan annoksesta ennen kuvan ottamista.  Ennen annokset siistittiin pyyhkimällä jokaiset tipat pois, nyt kuvat saavat näyttää siltä, että kuvaaja on maistanut salaa annoksesta.

Gorgeous cake!


Kakut näyttävät usein päältä hienolta, mutta uutta kuvakulmaa kuvaan saat leikkaamalla kakusta palan pois ja näyttämällä mitä kakun sisällä on.


Laatikkoruokien kuvaamiseen oli artikkelissa myös käyttökelpoiselta kuulostava vinkki. Paista pieni annos omassa nätissä vuoassa ja ota siitä lusikallinen pois.  Sitten eikun kuvaamaan.

Pinned Image
lemon


Joskus kuva vaatiin väripisteen; hieman punaista tai hitusen vihreää. Vastavärit näyttävät hyvältä. Yrtit toimivat kuvissa usein loistavasti.
Ruokakuvien perusjuttuja on jokin pieni asia, josta valo tulee läpi. Esim. persilja tai siivu sitruunaa. Pienet yksityskohdat tuovat kuviin lisää ilmettä.


Spicy Peanut Sauce with Brown Rice Noodles & Veggies




Crem brule

Pienet astiat näyttävät kuvissa parhailta. Pientäkään astiaa ei kuitenkaan laiteta ihan täyteen. Reunoille kannattaa jättää hieman tilaa.  Roiskeet saavat näkyä, mutta eivät liikaa.

Pizza with zucchini

Kuvien ottamisessa kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja ruuan voikin kuvata vaikka ikkunan ääressä. Pienellä peilillä voi myös heijastaa lisää valoa kuviin. Valokuvauksessa on kysymys juuri oikeanlaisesta ja riittävästä valosta.

    Älä julkaise lemppariannoksestasi kaikkia kymmentä kuvaa vaan valitse paras otos.

gorgonzola, pear and balsamic honey

 

                   Mm.näitä vinkkejä hyödyntämällä alan opettelemaan ruokien ja juomien kuvausta :)

                                                                 






8 kommenttia:

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails