Moikka moi!
Ompas ihanaa, kun ei ole yhtään sellainen sunnuntai fiilis :) Tänä iltana ei vielä tarvitse miettiä huomista työaamua ja herätyskellon pirinää sillä edessä olisi loman ensimmäinen päivä ♥
Loman kunniaksi pitkästä aikaan salaatinohjetta. Karppaajalle tämä ohje ei tuon leivän takia ehkä sovi,
mutta eikös koko karppaus olekkin jo hiukan menneen talven lumia ;) Fattoush on lähi-idän keittiöstä vaikutteita saanut salaatti ja se on sukua italialaiselle panzanellalle. Panzanellan reseptin laitankin seuraavaksi testattavien salaattien listalle.
Fattoush-salaatti
n. 4 annosta
2 pientä pyöreää pitaleipää
3 rkl oliiviöljyä
seesamin siemeniä
½ tl sormisuolaa
1 kurkku
½ punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
tuoreita mintunlehtiä
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
½ sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1. Pilko kurkku ja punasipuli. ja halkaise kirsikkatomaatit. 2. Hienonna valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi ja sekoita se oliiviöljyn joukkoon. Lisää kastikkeeseen myös sitruunamehu, sormisuola ja mustapippuri. 3. Kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua n. 5 min. 4. Pilko pitaleipä pieniksi suupaloiksi tai suikaleiksi ja paista ne oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin rapeaksi. Ripottele päälle sormisuola ja seesaminsiemenet. Nosta leipäkuutiot salaatin päälle. Viimeistele annos halutessasi yrttien lehdillä.
Leppoisaa sunnuntaita toivotellen,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for your lovely comment!