perjantai 6. helmikuuta 2015

Kalaa ja punakaalimarmeladia




Oletteko tutustuneet jo uudistuneeseen ruokapyramidiin? Kalan ystäville ja meille ei niin näppärille kalan valmistajille pyramidissa oli yksi  kiva uudistus, nimittäin pakastesei. Tästä innostuneena aloinkin heti valmistamaan pakastekalaa perheelle ruuaksi.  Kalan ohjeen löysin vanhasta Fit-lehdestä. Helppo ja nopea kalaruoka!



                      Kalaa ja punakaalimarmeladia
                                     
                                                  Annos noin neljälle, valmistusaika 30 min.

                                                                        300g seitiä
                                                              suolaa ja mustapippuria

                                                                    Punakaalimarmeladi

                                                                       2 punasipulia
                                                                       1/4 punakaalta
                                                                       3 valkosipulinkynttä
                                                                       1/4 punaista chiliä
                                                                       1 rkl öljyä
                                                                       1 ½ dl omenaviinietikka
                                                                       4-5 rkl ruokosokeria
                                                                       1 rkl hunajaa
                                                                       suolaa ja pippuria
       

Voitele uunivuoka ja asettele kalapalat vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, Paista kalaa uunissa 5-7 min, kunnes kala on kypsää.
Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Silppua punakaali. Leikkaa valkosipulin kynnet silpuksi. Poista chilistä siemenet ja pilko. Lisää ainekset paistinpannulle ja kuullota koko ajan sekoittaen. Kaada päälle omenaviinietikka ja anna kiehua. Mausta ruokosokerilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.


Kala itsestään oli melko mautonta, mutta tuo punakaalimarmeladi toi siihen kivasti makua.

1 kommentti:

  1. Eipä ole kauheasti tullut tuohon ruokapyramiidiin tutustuttua, mutta kaikki kalaan liittyvät vinkit kiinnostavat - ja tämä eritoten, sillä sei on jotenkin päässyt unohtumaan ostoskorista jo pitkään. Pitääpä laittaa listalle;)

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails