torstai 21. heinäkuuta 2016

Nopea marianne-pätkis suklaamousse

Makeaa torstaita! Nyt olisi vuorossa reseptiä helposta moussesta, jota testasin jo alkukesästä, mutta en vaan ole muistanut jakaa reseptiä teidän kanssa aikaisemmin. Alkuperäisessä ohjeessa mousseen laitettiin vain Marianne-rouhetta, mutta ymppäsin mousseen vielä hieman pätkisrouhetta.


Marianne-pätkis suklaamousse 

200 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
150g mariannerouhetta
n. 2 pätkistä     

1. Pilko suklaa paloiksi vesihaudekulhoon.
Lisää joukkoon voi ja sulata. Ota sulanut suklaa seos liedeltaä ja sekoita joukkoon  keltuaiset.
2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri sekä kerma eri kulhossa. 
Sekoita kaikki ainekset suklaan joukkoon. Anna jäähtyä jääkapissa.

Päälle ripottelin vielä koristeeksi marianne- ja pätkisrouhetta. Kuvan kulhossa on kaksinkertainen  annos, josta riitti hyvin 12 hengelle. Mousse on aika makeaa, joten jos jaat moussen annoksiin niin aika pienet kulhot ovat riittävät.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails