Heipä hei!
Pitkästä aikaan salaattiaiheista postausta. Väsäsin tänään töitten jälkeen iltaruualle pähkinä-siemen tofusalaatin. Pähkinä on otsikossa suluissa sen takia, että alkuperäisestä ohjeesta poiketen jätin tällä kertaa pähkinät salaatista pois. Ihan vaan laiskuuttani koska en yksinkertaisesti viitsinyt ruveta murskaamaan niitä.
Pitkästä aikaan salaattiaiheista postausta. Väsäsin tänään töitten jälkeen iltaruualle pähkinä-siemen tofusalaatin. Pähkinä on otsikossa suluissa sen takia, että alkuperäisestä ohjeesta poiketen jätin tällä kertaa pähkinät salaatista pois. Ihan vaan laiskuuttani koska en yksinkertaisesti viitsinyt ruveta murskaamaan niitä.
Siemen-tofusalaatti
1 ruukku lollo rossoa
1 ruukku friseesalaattia
pari kourallista pähkinöitä ja/tai siemeniä
1 pkt maustamatonta tofua
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
1 porkkana
vajaa 3 rkl fariinisokeria
½ dl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Revi salaatit ja puolita kirsikkatomaatit niiden joukkoon. Kuori porkkana ja vedä ohuita lastuja kuorimaveitsellä salaatin joukkoon. Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi salaatin joukkoon. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja laita kuumalle pannulle, lisää 1 rkl fariinisokeria. Paista muutama minuutti niin että sipuli karamellisoituu, nosta jäähtymään . Pilko tofu. Kuivaa pannu talouspaperilla ja paahda siemeniä ja tofukuutioita kuivassa pannussa miedolla lämmöllä 2 rkl fariinisokerin kanssa kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä. Nosta jäähtyneet sipulit ja tofut salaatin joukkoon. Sekoita kastike oliiviöljystä ja punaviinietikasta, mausta mustapippurirouheella ja suolalla ja kaada kastike salaatin joukkoon.
Eipä mulla muuta kuin illan jatkoja!
Näyttää edelleen niin hyvälle, että pakko laittaa kokeiluun! Oliko muuten ne tän päivän lettujutut kanssa omaa tuotantoa? Ne oli kanssa niin sairaan hyvän näköisiä, että reseptiä peliin! :)
VastaaPoistaValitettavasti ne oli puolalaisen kokin käsialaa ;)
Poista