lauantai 20. kesäkuuta 2015

Persikka-trifle

                      
                         Ihanaa Juhannuspäivää!

Kiva, kun on tälläinen pidetty viikonloppu vapaata . Enää viikko töitä ja sitten alkaisi jo kovasti odotettu kesälomakin. Reilun viikon päästä pötkötellään sitten jo etelän auringon alla. Olen tosi tyytyväinen, että tuli varattua tuo reissu, on ainakin yksi viikko lomalla takuuvarmaa aurinkoa.



Ajattelin jakaa teidän kanssa herkkukirja vinkin ja sieltä napatun jälkkäriohjeen. Tytär sai nimpparilahjaksi kummeiltansa ihanan Hellapoliisin Suklaa ja keksi -herkkuja kirjan.  Kirja on täynnä reseptejä, joiden valmistukseen on käytetty nimensä mukaisesti suklaata ja keksejä.  Paria reseptiä on jo testattu ja loistavasti ovat onnistuneet. Tämä kirja tulee olemaan  nuorella leipurilla varmasti kovassa käytössä!


Ohje jonka ajattelin jakaa teidän kanssa on Persikka-trifle, ja se on helppotekoinen ja tyylikäs jälkkäri. Halutessaan sen voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Silloin toki keksimurut ennättävät pehmenemään, mutta eipä se makua sinänsä huononna.



                                                                  Persikka-trifle

                                                                        4 annosta

                                                                       100 g tummaa suklaata
                                                                       2½ vispikermaa
                                                                       200 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
                                                                       1 rkl fariinisokeria
                                                                       1 tl vaniljasokeria
                                                                       12 kpl Suklaapisara-keksejä
                                                                       4 säilykepersikan puolikasta tai tuoreita persikanpaloja

                                                                   
1. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. 2. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. 3. Jaa kerma-tuorejuustovaahto kahteen osaan. Sekoita toisen joukkoon sulatettu suklaa ja rouhi toiseen vaahtoon kahdeksan keksiä. 4. Murusta loput keksit. 5. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. 6. Rakenna annokset kerroksittain läpinäkyviin astioihin siten, että laitat vuorotellen vaaleaa ja tummaa täytettä sekä väleihin keksinmuruja ja persikanpaloja.
                                               



Ohje on neljälle annokselle, mutta tämä on sen verran makeaa, että mielestäni tuosta annoksesta riittää ehkä noin kuuteen annokseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails