Suklainen Brita-torttu
20-25 annosta
Pohja:
250g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munan keltuaista
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 dl kaakaotomusokeria
Täyte:
3 dl vispikermaa
200-300 g vaniljarahkaa
3-4 banaania viipaleina
1 tl vaniljasokeria
300 g Marabou- appesiinikrokantti suklaata
Päälle suklaarusinoita ja tomusokeria
Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksittellen hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoo nkeskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Levitä taikina kahdelle uunipellille. Molempiin tulee taikinaa ohut kerros.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkaten sokeri ja kaakaotomusokeri. Levitä seos taikinalevyjen päälle ilmavasti.
Paista 225 asteessa 10-15 min. Anna jäähtyä.
Vaahdota täytettä varten kerma, lisää rahka ja vaniljasokeri. Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa täytteeseen.
Levitä täyte reiluksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää banaaniviipaleet. Nosta toinen levy varovasti kanneksi. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria ja suklaarusinoita.
Ja eikun herkuttelemaan ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for your lovely comment!