sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

MCT-öljy


Uusin lisuke ruokavaliooni on MCT öljy. Moni varmaankin on kuullut Bulletbroof tai voimakahvista jota jotkut sali-ihmiset juovat ennen salille menoa. Kahvin resepti on yksinkertainen: kahvia, voita ja MCT:tä vaan blenderissä sekaisin. Itse en ole harrastanut tuota voimakahvia vaan olen ottanut päivittäisen öljy annoksen joko siltänään tai välipalarahkaan sekoitettuna. Öljy on mautonta joten periaatteessa voit lisätä sitä ihan mihin vaan ruokaan. Kovaa kuumentamista öljy ei tosin taida kestää.


No, miksi sitten käytän MCT-öljyä? Puhdistamon sivuilla öljystä kirjoitetaan näin:

Sitä voisi kutsua "tiivistetyksi kookosöljyksi", joka sisältää kaksi aivojen ja suoliston kannalta hyvin tärkeätä rasvahappoa, kapryylihapon ja kapriinihapon. Nämä keskipitkät rasvahapot eivät varastoidu, vaan maksa käyttää ne suoraan energiaksi. MCT-öljy ei siis varastoidu kehoon.
 
Keskipitkät rasvahapot ovat termogeenisiä, eli ne auttavat kehoa polttamaan ylimääräistä rasvaa tehokkaammin. Lisäksi koska keho pyrkii käyttämään MCT-öljyn rasvat energiana välittömästi nauttimisen jälkeen, sopii MCT-öljy oivallisesti nopeaan energiatankkaukseen vaikkapa salitreenin yhteydessä ilman ylimääräistä hiilihydraattikuormaa.
 
Koska MCT-öljy imeytyy nopeasti ja keho käyttää sen energiaksi käytännössä yhtä nopeasti kuin sokerin, katoaa monella makean himo ja ylimääräinen napostelun tarve MCT-öljyn käytön aloitettuaan.Eli paljon hyviä vaikutuksia! Suositeltava vuorokausiannos on 1-3 rkl. Mutta itse otan vain teelusikallisen koska syön myös pähkinöitä ja muita hyvien rasvojen lähteitä.


                                                                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails