tiistai 25. heinäkuuta 2017

Täytetyt suklaamarengit

 Moikka! Selailin vanhoja Maku-lehtiä ja sadepäivän iloksi tein täytettyjä suklaamarenkeja päiväkahville. En ole erityisemmin marergin ystävä, mutta nämä yllättivät minutkin positiivisesti. Aika makeita näistä tuli joten hieman pienempiäkin olisi voinut noista marengeista tehdä. No, nämä ainakin taatusti  vievät makean himon menneessään ;)

          

                   Täytetyt suklaamarengit

                                                                   16 kpl
 
                        3 valkuaista
                        2 dl sokeria
                        1 tl vaniljasokeria
                        30 g tummaa suklaata
                        200 g Vaniljatuorejuustoa

Erottele laakeaan metallikulhoon valkuaiset. Lisää sokeri. Vatkaa seosta sähkövatkaimella hiljalleen poreilevassa vesihauteessa, kunnes se on kädelle kuumaa. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista kunnes seos on kiitävää ja sitkeää. 

Pursota tai lusikoi vaahdosta leivinpaperille 32 kpl n. 4 cm halkaisijaltaan olevia nappeja.  Valuta päälle tippa sulatettua suklaata ja marmoroi pyöräyttämällä suklaata coctailtikulla. 

Paista 150 asteisessa uunissa n. 20 min. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna marenkien jäähtyä jälkilämmössä. 

Täytä marengit tuorejuustolla. 




 

1 kommentti:

  1. Oi heti tuli makeannälkä :) Täytyypä seuraavaksi tekaista tällaisia.

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails