maanantai 27. joulukuuta 2010

Pähkinäinen suklaakakku

Jouluaaton jälkkärinä meillä syötiin kanelista pähkinäsuklaakakkua. Ohje kopsattu Kinuskikissan sivuilta
Ihan yhtä upean näköinen ei minun kakusta tullut kuin tuo kinuskikissan tekemä,  mutta hyvää oli. Tätä teen varmasti toistenkin.





Vaikka ohje ainakin minusta kuulosti alkuun hieman konstikkaalta, ei kakku ollut ollenkaan vaikea valmistaa. Itse en tosin tehnyt suklaasta laakerinlehtikoristeita niin kuin alkuperäisessä ohjeessa oli, eli siinä kohtaa hieman oikaisin :)


Pohja:



180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia


Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa


Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä


Kaneli-pähkinätäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
3 mm kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä


Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä




Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.


Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).




Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.




Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pursottamalla ohutta suklaanauhaa (tylla 1 mm) renkaiksi kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle. Laita kolme hasselpähkinää kunkin ruusukkeen keskelle “marjoiksi”. (Upota orjanlaakerin lehdet tyvestään ruusukkeeseen.)



NAMI!

                                    

4 kommenttia:

  1. siis nam!!! tuotahan voisin tehdä uutena vuotena, jätän vaan kanelin pois :)

    VastaaPoista
  2. S: Mikä ettei, meillä juhlitaan tytön synttäreitä tulevana viikonloppuna ja ajattelin, että tätä voisi tarjoilla silloinkin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää superherkulliselta!

    <3Ninnis

    VastaaPoista
  4. Ninnis: Tattis, kakku sai kehuja muiltakin syöjiltä. Nyt vaan siskon kanssa leipomaan ;)

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails