Minä olen ihan armoton fetajuusto fani! Voisin armaan syödä vaikka pannulla paistettuja kengänpohjia jos ne vaan olisi kuorrutettu fetalla ;)
Vappuna meille herkuteltiin yrttisillä feta-oliiviperunoilla. Perunoiden kaverina tarjoiltiin uunilohta ja vihreää salaattia. Kokeiltiin ohjetta ensimmäistä kertaa ja varmasti tehdään näitä pottuja toistekkin, oli ne vaan niin hyviä!
Tässä vielä ohje perunoihin:
10 annosta
2 kgperunoita (kiinteä lajike)
1,5 tlsuolaa
1 dloliiviöljyä
Lisäksi
2 dlsilputtuja yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
2 prk(à 370 ml) kivettömiä oliiveja
300 gfetajuustoa
Kuori ja pilkko perunat haluamasi kokoiseksi lohkoiksi. Laita perunat uunin kestävään vuokaan.Mausta suolalla ja öljyllä. Sekoita. Kypsennä 200- asteisessa uunissa n. tunti. Lisää perunoihin paiston jälkeen yrtit, oliivit ja murennettu feta.
(Perunoiden määrä riippuu syöjien määrästä. Itse käytettiin 5 perunaa ja muita aineksi lisättiin silmämääräisesti. Riitti oikein hyvin kahdelle aikuiselle ja perunoita jäi ylikin vielä pieni annos.)
Kuori ja pilkko perunat haluamasi kokoiseksi lohkoiksi. Laita perunat uunin kestävään vuokaan.Mausta suolalla ja öljyllä. Sekoita. Kypsennä 200- asteisessa uunissa n. tunti. Lisää perunoihin paiston jälkeen yrtit, oliivit ja murennettu feta.
(Perunoiden määrä riippuu syöjien määrästä. Itse käytettiin 5 perunaa ja muita aineksi lisättiin silmämääräisesti. Riitti oikein hyvin kahdelle aikuiselle ja perunoita jäi ylikin vielä pieni annos.)
.
Ihanaa <3 ja mä saan tehtyä tästä dieettiversionkin kun laittaa 3% fetaa...
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! Varmaan tuota öljyn määräänkin voi hieman säännöstellä, jos haluaa kevyemmän version tehdä. Meillä ei kyllä vappuna rasvoissa säästelty ;)
PoistaHyvältä vaikuttaa, joten pitääpä testata. Joudun varmaan jättämään oliivit pois, jotta muutkin söisivät.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti testata! Kerro sitten mitä tykkäsitte =) Meidän perheestäkin ainoastaan 3/5 tykkää oliiveista, muut noukkivat ne pois omalta lautaseltaan ;)
Poista