tiistai 1. syyskuuta 2015

Daim-valkosuklaakakku

Kävin viime viikolla katsomassa ystävän pientä suloista tyttövauvaa  . Viemiseksi leivoin Daim-valkosuklaakakun. Aikasta hyvää tuli vaikka itse sanonkin ;)

Kakku on tuollaisella rumalla muovilautasella koska kuljetin kakun siinä ystävän kotiin kuvun alla.


Daim-valkosuklaakakku

8-10 annosta

Pohja:

200g perinteisiä Dominoja murustettuna
75 g margariiniä sulatettuna
2 rkl maitoa

Täyte:

2½ dl vispikermaa
4 liivatelehteä
250 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
½-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:

1½ isoa Daim patukkaa rouhittuna (=3 palaa)
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita keksinmurut, sulatettu margariini ja maito. Painele seos n. 18-20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan lomittain kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa varovaisesti ja lisää sulatettu hieman jäähtynyt valkosuklaa kerma-juustosekoitukseen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. 
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun.  Sekoita tasaiseksi. 
Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia tai yön yli. 

Koristele kakku rouhitulla daimilla ja kermavaahdolla.




P.S Halutessasi voit lisätä daim-rouhetta myös täytteeseen ja täytteen vispikerman voi korvata vaniljavaahdolla ja tuorejuuston rahkalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails