Kävin viime viikolla katsomassa ystävän pientä suloista tyttövauvaa ♥ . Viemiseksi leivoin Daim-valkosuklaakakun. Aikasta hyvää tuli vaikka itse sanonkin ;)
Kakku on tuollaisella rumalla muovilautasella koska kuljetin kakun siinä ystävän kotiin kuvun alla.
.
Kakku on tuollaisella rumalla muovilautasella koska kuljetin kakun siinä ystävän kotiin kuvun alla.
Daim-valkosuklaakakku
8-10 annosta
Pohja:
200g perinteisiä Dominoja murustettuna
75 g margariiniä sulatettuna
2 rkl maitoa
Täyte:
2½ dl vispikermaa
4 liivatelehteä
250 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
½-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1½ isoa Daim patukkaa rouhittuna (=3 palaa)
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita keksinmurut, sulatettu margariini ja maito. Painele seos n. 18-20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan lomittain kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa varovaisesti ja lisää sulatettu hieman jäähtynyt valkosuklaa kerma-juustosekoitukseen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia tai yön yli.
Koristele kakku rouhitulla daimilla ja kermavaahdolla.
P.S Halutessasi voit lisätä daim-rouhetta myös täytteeseen ja täytteen vispikerman voi korvata vaniljavaahdolla ja tuorejuuston rahkalla.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for your lovely comment!