Haudi houdi! Serkkuni oli joku aika sitten jakanut kiinnostavan näköisen kasvishampparin kuvan instagrammissa ja häneltä kuulinkin vinkin, että alkuperäinen resepti löytyy WTD-blogista.
Punaista lihaa välttevänä ja soijatuotteista ei niin innostuneena olin ennemmän kuin innoissani tästä vinkistä ja niinpä eilen kokkasimmekin alkuperäistä ohjetta hieman mukaillen perheelle maittavan vegeburger aterian. Hampparit olivat erittäin positiivinen ylläri ja näitä valmistetaan meillä varmasti toistekkin! Parasta oli, että punaisen lihan purija miehenikin ihastui ohjeeseen.
Vegeburger
Tarvitset jonkulaisen sämpylän, burger blue juustoa, cheddaria, parsaa, avocadoa, majoneesia, herkkusieniä, sipulia, hunajaa, suolaa, mustapippuria öljyä ja/tai margariiniä ainesten paistamiseen sekä kauden kasviksia omanmaun mukaan. Itse käytimme hamppariin kotitekoisia sämpylöitä sekä porkkanaa.
Katkaise parsoista kuivat varsiosat pois ja kuori parsa. Laita ohuiden porkkanasuikaileiden kanssa uunipelille. Kaada päälle hieman oliiviöljyä sekä ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 20 min. Paista herkkusienet jotka toimivat ikäänkuin burgerin pihveinä paistinpannulla tai grillissä. Paista sipulirenkaat öljyssä hieman pehmeäksi pannulla ja mausta lopusksi hunajalla ja ruskista hieman sipulia.
Aloita sämpylöiden täyttäminen muussatulla avocadolla ja majonesilla. Lisää paistettu herkkusieni ja nosta lämpöisen sienen päälle cheddar sekä burger blue juustosiivut. Lisää karamellisoidut sipulit sekä porkkana ja parsa.
Aivan taivaallisen hyvä burgeri :)
Punaista lihaa välttevänä ja soijatuotteista ei niin innostuneena olin ennemmän kuin innoissani tästä vinkistä ja niinpä eilen kokkasimmekin alkuperäistä ohjetta hieman mukaillen perheelle maittavan vegeburger aterian. Hampparit olivat erittäin positiivinen ylläri ja näitä valmistetaan meillä varmasti toistekkin! Parasta oli, että punaisen lihan purija miehenikin ihastui ohjeeseen.
Vegeburger
Tarvitset jonkulaisen sämpylän, burger blue juustoa, cheddaria, parsaa, avocadoa, majoneesia, herkkusieniä, sipulia, hunajaa, suolaa, mustapippuria öljyä ja/tai margariiniä ainesten paistamiseen sekä kauden kasviksia omanmaun mukaan. Itse käytimme hamppariin kotitekoisia sämpylöitä sekä porkkanaa.
Katkaise parsoista kuivat varsiosat pois ja kuori parsa. Laita ohuiden porkkanasuikaileiden kanssa uunipelille. Kaada päälle hieman oliiviöljyä sekä ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 20 min. Paista herkkusienet jotka toimivat ikäänkuin burgerin pihveinä paistinpannulla tai grillissä. Paista sipulirenkaat öljyssä hieman pehmeäksi pannulla ja mausta lopusksi hunajalla ja ruskista hieman sipulia.
Aloita sämpylöiden täyttäminen muussatulla avocadolla ja majonesilla. Lisää paistettu herkkusieni ja nosta lämpöisen sienen päälle cheddar sekä burger blue juustosiivut. Lisää karamellisoidut sipulit sekä porkkana ja parsa.
Aivan taivaallisen hyvä burgeri :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for your lovely comment!