keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Heavenly

Tässäpä lisää viikonlopulta koneelle jääneitä kuvia. Tarjoilin vieraille Marianne-kakkua, ja kylläpäs olikin taivaallisen hyvää!



Kakku on leivottu, tämän ohjeen mukaan:

Marianne-kakku

Pohja:

200g suklaakeksejä
50 g voita

Välikerros:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
pussi mariannerouhetta
purkki rahkaa
5 liivatetta
1 dl vettä

Pintakerros:

n. 400g vadelmia
n. 1dl (kannattaa maistella, ettei tule liian makea, pintakerros kannattaa jättää raikkaaksi)
4 liivatetta
1 dl punaista mehua

Tee näin:

Murenna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna "kovettua" jääkaapissa hetken.

Vatkaa vaniljakastike ja sekoita joukkoon mariannerouhe ja rahka. Liuota liivatetta reilussa kylmässä vedessä 5 min. Kiehauta vesi ja lisää puristetut liivatteet joukkoon ja anna "sulaa". Jäähdytä liivateneste ja sekoita mariannevaahtoon. Kaada vaahto keksipohjan päälle ja anna hyytyä, mieluiten yön yli.

Sekoita tehosekoittimella marjat ja sekoita joukkoon sopivasti sokeria. Samoin liivatteen kanssa kuin välikerroksessa, mutta sekoita liivate kiehautettuun mehuun. Jäähdytä. Sekoita liivatemehu survottujen marjojen joukkoon ja kaada seon hyytyneen mariannekerroksen päälle. Anna hyytyä useamman tunnin ajan.




7 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!
    Mun pitäis tehdä viikonlopulle joku kakku synttäreilleni. Mietin just jotain juustokakun tyyppistä.. Teen nykyään melkein pelkästään juustokakkuja kun kakkuja harvoin teen. Toi vois olla kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Jemma: Kannattaa kokeilla. On aika helppo tehdä ja kakku on riittoisa. Itse tein sellaisella liivatejauheella, ja se on kyllä kätevää.

    VastaaPoista
  3. nam, näyttää hyvältä (: Taidankin kokella.. Välikerroksessahan liivatteet liuoitetaan veteen, onko siinä tuolle vedelle mitään määrää?

    -Sonja

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Hupsista, se onkin unohtunut ohjeesta pois. Eli välikerrokseen 1 dl vettä. Itse käytän siis aina noiden liivatelevyjen sijasta liivatejauhetta. Muistelisin, että olen jauheen kanssa laittanut vajaan puol desiä nestettä.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi Sonja: lisäsin nesteen nyt ohjeeseenkin :)

    VastaaPoista
  6. kuinka isoon vuokaan kakku on tehty? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

      Poista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails