tiistai 27. syyskuuta 2011

Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku

Eilisen  I eat cake in sofa postauksen kakkuresepti herätti kiinnostusta, joten tässäpä se tulee. Kakku on tosi täyteläinen maultaan, ja jo aika pieni siivu vie makean himon tehokkaasti mennessään. Eli kakku on tosi riittoissa. Tein kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja vuoka tuli ihan piripintaa myöten täyteen.  Ohje on täältä Sara La Fountainin blogista.



Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku



Pohja:
390 g Oreos-keksejä, täyte poistettuna (Itse käytin Domino keksejä)
 210 g voita, sulatettuna



Täyte:
1 ¼ dl vettä
2 rkl liivatejauhetta 800 g
Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
 2 ½ dl sokeria
 120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna



Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa leivinpaperoituun irtokakkupohjavuokaan. Paina massa tasaiseksi.
Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.

Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.

Seuraavaksi sekoita Philadelphia-juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa. Sulata liivate vesihauteessa niin, että se sulaa.

Sulata maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikroaaltouunissa. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa. Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin. Ota kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, noin 20 minuutiksi. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin, tai yön yli. Koristele kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja suklaalastuilla.




                      Ulkonäössä kakku ei pärjää tuolle Saran kakulle, mutta hyvältä maistui!

                                                                             

                                                                            ♥

                                                              

P.S Tuolla Saran blogissa on muuten linkki lehti tarjoukseen, jossa tilaajalahjana on Saran Passion for Food kirja. Itseltäni tuo kirja vielä puuttuukin, eikä Oliviakaan ole hassumpi lehti, joten tilaukseen lähti  =)



6 kommenttia:

  1. Et viittis... ei nyt ihan passaa tähän mun vähähiilihydraattiseen ruokavalioon... Mutta voi että miten kyllä mieli tekisi...

    VastaaPoista
  2. Onnen Omenia: Ainahan sitä nyt pienen palan voi maistella ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta!
    Kokeiluun menee!!:)

    VastaaPoista
  4. :D Apua miten ihana kakku ! Mä en kestä, näyttää niin hyvältä. Nyt pitäs vaan keksiä joku tilaisuus mihin tollasen sais vääntää kun ei ihan muuten vaan täällä himassa viitsi, menis ehkä ikuisuus et saisin ton kokonaan syötyä !

    VastaaPoista
  5. Voi jestas miten herkullisen näköinen kakku,nam!:)

    VastaaPoista
  6. Härregyyd! Ei tuommoisia kakkukuvia saa laittaa toisten kiusaksi :D Ihan mieletön! Kuola valuu kovaa vauhtia...Pitäisköhän tuota kokeilla. Jos sitä heräisi joku päivä se sisäinen leipuri eloon :)

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails