Eilen lupailin teille kakkuohjetta, elikkäpäs tässähän sitä nyt tulisi. Resepti ei ole omani vaan löysin sen jokunen aika sitten Siirtolaisruovana Baijerista blogista. Siirtolaisrouva oli tainnut ohjeen löytää vastaavasti jostain toisesta blogista. Eli laitetaan hyvä kiertoon tätäkin kautta.
Suklaa-juustokakku:
Pohjaan tarvitset:
100 g tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta
8 dl suklaariisimuroja
Täytteeseen tarvitset:
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
130 g valkosuklaata
100 g minttukrokanttisuklaata
30 grammaa tummaa suklaata
6 liivatelehteä + 2½ rkl vettä
Sulata pohjaan tuleva suklaa ja sekoita siihen rouhitut pähkinät ja riisimuro.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan ja painele pohjaseos siihen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti , tuorejuusto ja sokeri.
Laita liivatelehdet kylmän veteen likoamaan.
Sulata tummat suklaat omassa astiassa ja valkosuklaa omassa.
Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen tummat suklaat ja toiseen valkosuklaa.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja kuumenna 2½ rkl vettä kiehuvaksi, esim. lasissa mikrossa. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää puolet liivateliuoksesta suklaatäytteeseen ja puolet valkosuklaatäytteeseen.
Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja lopuksi tummasuklaatäyte päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi tai pakkaseen tunniksi.
Itse käytin ohjeeseen liivatejauhetta, joka on mielestäni kätsympää kuin líivatelevyt. Alunperin oli tarkoitus koristella kakku muutoin kuin noilla sydämillä, mutta vieraat tulivat aikaisemmin kuin odotimme, joten jouduin turvautumaan kiireessä noihin valmiskuvioihin.
Kakussa ei suklaata säästellä, joten uskon että suklaan ystävät pitävät kakun mausta!
Joten ei kun vatkain surisemaan =)
♥
Herkullisen näköistä. Pitääpä testata :)
VastaaPoistaOoh, voi ei! Tekee mieli testata tätä jo tänään kun on tällänen tylsä sadepäivä niin mikäs sen ihanampaa kun suklaajuustokakku!! :D Nam!
VastaaPoista