keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tropiikin kakku

Pääsiäisen kahvivieraille tarjoilin Tropiikin kakkua. Maku muistuttaa hieman sacherkakkua.  Kuvat kakusta on otettu ennen kuin päällinen on ennättänyt kunnolla kovettumaan siksi se on noin kiiltäväpintaisen ja röpöläisen näköinen






Tropiikin kakku


12-15 annosta


150 g
tummaa suklaata
150 g
margariinia
5
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Täyte

2 dl
tropiikin hilloa

Kuorrutus



150 g




tummaa suklaata


1 dl




kuohukermaa


1 rkl




margariinia

Tee näin:

  1. Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

   
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
  
.
   
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
  
.
   
  1. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
  


  1. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
   


  1. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele.
Käytin spriteä kakkun kostuttamiseen. Myös joku likööri voisi antaa hyvää makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails