maanantai 21. tammikuuta 2013

Itse tehny näkkis







Törmäsin viime viikolla sattumalta tätiini ruokakaupassa ja hän kehui tehneensä tosi maistuvaa näkkäriä. Terkut ja kiitos vaan tätsylle vinkistä! Tätini oli lukenut ohjeen Kalastajan vaimo blogista.  Menin heti sama ilta kurkkaamaan ohjeen ja eilen illalla sitten testasin reseptiä ekaa kertaa. 
Oikein maistuvaa tuli ja pienellä vaivalla.
Näkkäri maistui koko perheelle ja luulen, että ensi viikonloppuna viimeistään teen tätä toisenkin satsin.

************************************************************

Itsetehty näkkäri

2
pellistä

                                                             2 dl karkeita ruisjauhoja
                                                             2dl auringonkukansiemeniä
                                                             2 dl sesaminsiemeniä
                                                             2 dl kaurajauhetta 
                                                             2 dl  kaurahiutaleita
                                                              2 dl pellavansiemeniä
                                                                     1-2 tl suolaa
                                                                      7 dl vettä

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja taikina taputellaan ohuiksi levyiksi uunipelleille. 
Levyt kannattaa jakaa sopiviksi paloiksi ennen paistamista esim. pizzaleikkurilla.
Näkkärit paistetaan 180 asteisessa uunissa 45 min. Näkkäriä pitää tuulettaa vartin välein  uunin luukkua avaamalla jotta kosteus poistuu uunista. 
Tämän jälkeen paistamista jatketaan 100 asteessa vielä puoli tuntia.

                        ******************************************************

                                                                        Raksuvin terkuin,




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails