maanantai 27. toukokuuta 2013

Avocado-maapähkinä-salaatti

Ilmojen lämmetessä ja vaatteiden vähetessä ;) alkaa usein tehdä mieli jotain kevyempää ruokaa. Minä olen yrittänyt lisätä kasvisten ja vihannesten osuutta ruokavalioon. Töissä on ollu eväänä usein jotain salaattia ja iltaruuallakin salaatit ovat täyttäneet ison osan lautasesta. Koska itseäni ainakin salaattien puputtaminen alkaa helposti kyllästyttää niin olen yrittänyt vähän vaihdella salaattien ainesosia. Jo pienillä muutoksilla ihan muutamaa ainesosaa muuttamalla perussalaatteihinkin saa kivasti uutta makua. Lisäsin noihin tekstin tunnusteisiin kohdan  Salaatti, jonka alle ajattelin lisätä minulle mieleisten salaattien ohjeita. Ovat sitten sieltä helposti otettavissa esiin, jos iskee inspispula salaattien suhteen.  Käyn läpi nuo vanhatkin aikaisemmin julkaisemani ohjeet ja lisään tunnnisteen sitten niihinkin. Noissa erilaisissa vihreissä salaateissa ei ole juuri ollenkaan kaloreita ja onhan se terveellistä muutoinkin kuin painonhallinta mielessä puputtaa kasviksia.

Tänään väsäsin itselleni avocado- maapähkinä- salaatin ja sen resepti saa  nyt kunnian aloittaa nämä salaattipostaukset.





                                      Avocado-maapähkinä-salaatti
                                                                2 annosta

                                                               2 avocadoa
                                                               1 limetin mehu
                                                               pala tuoretta chiliä (itse laitoin pienen kokonaisen)
                                                               2 rkl rouhittu ja suolapähkinöitä
                                                               nippu rucolaa
                                                               1 rkl oliiviöljyä
                                                               ripaus (suolaa )ja mustapippuria

Halkaise avocadot ja poista kivet. Viipaloi ja nosta tarjoiluvadille. Pirskota päälle limetin mehu. Hienonna chili pieneksi ja ripottele ne suolapähkinöiden kanssa avocadojen päälle. Nostele keko rucolasalaattia päälle ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Mausta salaatti kevyesti suolalla ja mustapippurilla.


                                           Pirtsakkaa alkuviikkoa Sinulle 


                           





1 kommentti:

  1. Mulla loppuu usein ideat myös salaattien suhteen, joten täytyypä kurkkia täältä myös ideoita :) Varsinkin lounaalla olisi kiva syödä vähän kevyemmin ja hyvin tehty salaatti on kyllä tosi hyvää!

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails