torstai 30. toukokuuta 2013

Kardemummalohi

Minä olen aika huono laittamaan kalasta mitään ruokia, vaikka kalaruuista kovasti tykkäänkin. Valmis lohifile on oikeastaan ainoa kalamuoto mitä meidän keittiöstä valmistuu, jos ei pakastealtaan kalapaloja lasketa mukaan ;) Tälläkin kertaa meillä syötiin lohta ja nyt kokkailtiin kardemummalohta, jonka ohjeen nappasin Marian blogista. Itseasiassa tätä syötiin meillä perjantai-iltana, mutta nyt vasta ennätin jakamaan ohjeen teillekkin. Siksi toi viinipullo, ei meillä sentäs viiniä keskellä viikkoa hörpiskellä :) Tämäkin ohje, kuten eilen postaamani lämpimän fetasalaatin ohje on peräisin alunperin Pipsan keittiössä kirjasta.






KARDEMUMMALOHI

(annos n. 4 hengelle)

 4x n. 150g  lohta
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 dl vaahterasiirappia

Sekoittele kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Voitele lohifileet kastikkeella ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 min tai hieman kauemmin jos fileet ovat kovin paksuja. Kastike on kätevä sivellä kalan päälle silikonisella pullasudilla.
Meidän ruokakaupasta en löytänyt savustettua paprikajauhetta, mutta laitoin ihan tavallista paprikajauhetta ja lisäsin kastikkeeseen Chipotle Tabascoa noin teelusikallisen. 

Aika hauska makujen yhdistelmä oli; siirapista tuli makeutta ja caynnepippurista taas potkua. Ja mikä parasta kala oli helppo valmistaa :)


                          Se olisi taas huomenna viikon paras päivä :)

                             
                                                          

1 kommentti:

  1. Kuulostaa eksoottiselle ja näyttää herkulliselle, tätähän pitää joskus kokeilla :) Kivaa kesää!

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails