KARDEMUMMALOHI
(annos n. 4 hengelle)
4x n. 150g lohta
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 dl vaahterasiirappia
Sekoittele kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Voitele lohifileet kastikkeella ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 min tai hieman kauemmin jos fileet ovat kovin paksuja. Kastike on kätevä sivellä kalan päälle silikonisella pullasudilla.
Meidän ruokakaupasta en löytänyt savustettua paprikajauhetta, mutta laitoin ihan tavallista paprikajauhetta ja lisäsin kastikkeeseen Chipotle Tabascoa noin teelusikallisen.
Aika hauska makujen yhdistelmä oli; siirapista tuli makeutta ja caynnepippurista taas potkua. Ja mikä parasta kala oli helppo valmistaa :)
Se olisi taas huomenna viikon paras päivä :)
Kuulostaa eksoottiselle ja näyttää herkulliselle, tätähän pitää joskus kokeilla :) Kivaa kesää!
VastaaPoista