Moi moi!
Tulin vaan pikaisesti jakamaan teidän kanssa sunnuntaina leipomani omenapaistoksen ohjeen. Ohje on helppo ja hyvää tuli!
Omenapaistos
n. 600 happamia omenoita
½ dl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
Taikina:
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
Pinnalla hasselpähkinärouhetta
1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja kuutioi lohkot Levitä omenat vuokaan. Valuta siirappi ja ripottele kaneli omenoiden päälle. Sekoita.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Nostele taikina omenoiden päälle ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista 175 asteisessa uunissa . 40 min.
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
On niiiiiiin ihana aurinkoinen ilta, että täytyy laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä lenkille ♥
Palaillaan taas muruset!
Ensi vierailulla täällä mukavan oloisessa blogissa :)Jotenkin mustavalkoisuus on kaunista katseltavaa, vaikken osaa sitä meille kotiin laittaa. Puista tippuneita omppuja just keräilin ja jonkinmoista piirakkaa olis toiveena, vaikka tuolla siun reseptillä !
VastaaPoistaToivottavasti viihdyt Riitta jatkossakin blogini parissa. Ja kiva kun jätit kommenttia :) Me odotellaan vielä oman omenapuun satoa kypsyväksi <3
Poista