torstai 21. toukokuuta 2015

Minttusuklaa-juustokakku eli pätkiskakku

                                      Moikka moi!

Jopas on taas kyydillä huristellut tämäkin viikko! Ihan uskomatonta mihinkä kaikki päivät oikein kuluvat. Ihan kohta ollaan jo kesäkuussa ja sittenhän sitä pääsee pikku hiljaa odottelemaan kesäloman alkamista. Ihanaa, kun on koko kesä vielä oikeastaan edessä  .

Mutta pidemmittä puheita sitten varsinaiseen postauksen aiheeseen. Elikkäpäs lupailin teille kakkuohjeita edellisessä postauksessani ja tässäpä niistä ensimmäinen eli Minttusuklaa-juustokakku eli helpommin sanottuna Pätkiskakku.  Ohje on napattu jostain monta vuotta vanhasta Seura lehdestä. Tytär teki kakun mummulle äitinpäiväksi ja hyvin näytti maistuvan niin mummulle, ukille kuin leipurille itselleenkin.



                                              Minttusuklaa-juustokakku

                                                               n. 12-15 annosta

                                                                   Pohja:
                                           
                                                     350g minttusuklaadominokeksejä
                                                       50g  margariinia

                                                                   Täyte:
                                           
                                                               5 liivatelehteä
                                                                    vettä
                                                                10 pätkispatukaa
                                                        200g maustamatonta tuorejuustoa
                                                       2½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
                                                                ½ dl kuumaa kahvia


Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksimurun joukkoon sulatettu margariini. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Pane liivatteeet kylmään veteen n. 5 min turpoamaan. Hienonna sillä aikaa Pätkikset monitoimikoneessa. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.

Puristele liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumennettuun kahviin. Lisää liivate ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuravaan päivään.




Muksaa torstai-iltaa toivotellen,



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails