tiistai 23. kesäkuuta 2015

Oliivi-lese focaccia


Jatketaanhan sitten taas leivonta-aiheisella postauksella :)  Syön joka aamu aamupalaksi rahkaa ja usein ripottelen rahkan joukkoon kuiduiksi vatsalle vehnäleseitä. Lese purkin kyljestä bongasin focaccian ohjeen, jota valmistin (tai rehellisesti sanoen mies valmisti) juhannuspöytään.


Oliivi-lese focaccia

3 dl vettä
½-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnäleseitä
1 pss kuivahiivaa
5-6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Pinnalle:
mustia oliiveja ja fetakuutioita

Voiteluun:
rypsiöljyä ja kuivattua rosmariinia

Sekoita +42- asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja venhäleseet joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot ja viimeisenä öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla n.30 min. Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Painele kuoppiin oliiveja ja fetakuutioita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 min. Voitele lämmin leipä rosmariinilla maustetulla rypsiöljyllä.


Osa leivistä lähti mökille mukaan ja loput leivät halkaisimme kotona ja teimme niistä täytettyjä leipiä.  Seuraavan kerran kun teemme tällä ohjeella focaccian laitamme hieman tiheämmin noita oliiveja ja fetakuutioita kuin mitä noissa kuvan leivissä on. Ne toivat kivasti makua leipään.








1 kommentti:

  1. Ihana herkku! Eilen satoi ihan järettömästi ja oli mahtava päivä leipoa! Minäkin leivoin sitruuna- ja britakakun sekä muffinseja! Onneksi on tänään synttärit, niin ei tarvitse yksin syödä!

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails