keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Itse tehdyt hampurilaissämpylät



  • Elina Eliinan toiveesta tästä tulee hampurilaissämpylöiden ohje, jonka mukaan miekkoseni leipoi illallisten sämpylät. Hampurilaisista ylijääneet  sämpylät syötiin seuraavana päivänä aamukaffeilla ja pian ei ollut kuin muruset jäljellä, joten ilmeisesti hyviä olivat ;)

*********************************************************************************
Hampurilaissämpylät


  •  

  • 24 kpl:
  • 25 g hiivaa
  • 5 dl maitoa ja vettä sekoitettuna
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • sesaminsiemeniä

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva kulhoon ja liuota se tilkkaan nestettä, lisää sitten loput.
2. Työstä mukaan suola, sokeri ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat notkean taikinan joka ei tahmaa. Kohota liinan alla reilu puoli tuntia.
3.  Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi levyksi ja painele juomalasilla taikinasta pyöreitä kiekkosia. Nosta sämpyläkiekkoset kohoamaan pellille n. 50 minuutiksi.
4. Kostuta sämpylöiden yläpinta kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.
5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla kunnes ne ovat kauniin värisiä, n. 6-8 minuuttia.

************************************************************************************************************



Mukavaa keskiviikko illan jatkoa toivotellen, 



3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Näitä meillä testataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampurilaissämpylät testattu, OLI TOSI HYVIÄ! Kiitos vielä ohjeesta :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Minun pitikin kysyä sinulta tätä.

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails