perjantai 7. kesäkuuta 2013

Juhlava juustosalaatti

Heips kukkuu!

Mukavaa perjantai-iltaa! Tällä sataa ropisee ja jossain kaukana jyrähtelee hieman ukkonenkin. Toivottavasti ei tule ihan päälle sillä tämä tytsy ei oikein ole sinut tuon ukkosen kanssa ;)  Kyllähän tuo luonto jo kaipasikin vettä ja ehkäpä sade huuhtoo hieman siitepölyjäkin menneessään niin saavat allergisetkin hieman helpotusta oireisiinsa.

Vielä on takataskussa jemmassa ainakin yksi salaattiresepti valokuvineen. Jokohan olette kyllästyneet näihin?! Tekisiköhän viikonloppuna lämmintä fetasalaattia vai avocado-maapähkinä salaattia?


Juhlava juustosalaatti

                          (6-12 annosta)1 pkt (250 g) grillijuustoa

1/2-1 tl minttua

1 ps (100 g)  jääsalaattia

1/2 ps (à 60 g) rucolaa

1/2 rs (à 500 g) tummia viinirypäleitä

1 rs (250 g)  kirsikkatomaatteja

3 (250 g)  kiiviä

1 (200 g) kurkku

Lisäksi

tummaa balsamietikkakastiketta1. Leikkaa grillijuusto pitkältä sivulta alkaen ohuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet kuivalla, pinnoitetulla pannulla kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. (Voit myös paistaa ne tilkassa oliiviöljyä.) Mausta juustoviipaleet mintulla paistamisen aikana. Leikkaa jokainen juustoviipale puoliksi ja puolikkaat neljäksi kolmioksi.

2. Revi salaatit laakealle vadille. Halkaise viinirypäleet tarvittaessa. Puolita tai viipaloi kirsikkatomaatit. Kuori, halkaise ja viipaloi kiivit. Paloittele kurkku.

3. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille kerroksittain. Valuta päälle balsamietikkakastiketta tai tarjoa se erikseen.

(Ohje on otettu Pirkka lehdestä)

Itse paloittelin juusto ihan vaan pieniksi paloiksi, mutta ne meinasivat mennä pannulla helposti hieman könttiin. Lisäksi jouduin jättämään mintun pois, kun sitä ei löytynyt meidän ruokakaupasta


                       Kääk, nyt jyrisee jo niin lähellä, että parasta sulkea koneet!  Palaillaan muruset 


                                                                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails