perjantai 28. kesäkuuta 2013
Kesä talteen
Hello again!
Helteisenä päivänä omalla terassilla maistuu itse tehty raparperimehu. Tämä on hyvä vinkki teille muillekkin joiden raparperin penkki kaipaa hieman harvennusta. Tämä mehun keittäminen onnistuu ilman mehumaijoja ja säilyntäaineita. Mehun maku on mukavan pirtsakka, mutta ei kuitenkaan liian hapan edes lasten makuun.
*********************************************************************************
Raparperimehu
noin 1 l valmista mehua
1l vettä
1/2 kiloa raparperin paloja
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1. Laita raparperit kattilaan kiehumaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen n.15 min. Älä sekoita jottei mehusta tule sameaa.
2. Siivilöi raparperipalat pois ja laita mehu takaisin kattilaan.
3. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä niin kauan kunnes sokeri on sulanut.
4. Nosta kattila liedeltä ja kaada mehu pulloihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
5. Laimenna tarvittaessa jääkylmällä vedellä
*********************************************************************************
Oikein aurinkoista viikonloppua Sinulle!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mun pitäis kans tehdä raparperimehua, kun meillä on aika paljon raparperia pihalla. Mies on tehnyt jo pari pellillistä raparperipiirakkaa. Raparperisorbettia haluaisin kans kokeilla.
VastaaPoista