Aurinkoista huomenta!
Täällä kokkailtiin eilen miehen nimipäivien kunniaksi raparperi-mansikkaritareita. Nopeita ja helppo valmisteisia olivat. Maistuivatkin hyvälle ja mikä parasta sain samalla kuritettua hieman tuota takapihalla kasvavaa raparperipuskaakin pienemmäksi.
Meinasin melkein unohtaa ottaa "leivoksista" kuvat, joten tässä vaan tälläiset pikaisesti räpsäistyt otokset.
Kinuskiset raparperi-mansikkaritarit
8 annosta
8 viipaletta valmista pullapitkoa (itse käytin Pirkka Voipitkoa)
Raparperi-mansikkahilloke
300g raparperia
3/4 dl sokeria
n. 1/2 l (250g) mansikoita
Kinuski-kermarahka
1/2 purkkia (á 250g) maitorahkaa
1dl kinuskikastiketta
2 dl kuohukermaa
1. Paloittele raparperi paloiksi hilloketta varten. Laita palaset ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 min, kunnes raparperit ovat hajonneet. Jäähdytä.
2. Paloittele mansikat ja lisää hillokkeeseen. Jätä muutama mansikka koristelua varten.
3. Sekoita keskenään rahka ja kinuskikastike. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.
4. Paahda pullaviipaleet nopeasti leivänpaahtimessa ja annostele pullaviipaleen päälle hilloke ja kinuski-kermarahka. Koristele mansikoilla.
Myös näiden pullaviipaleet kuten aikaisemmin postaamani Marjanyytit voi valmistaa myös ulkona grillissä.
Nyt aamukahvin juontiin ja sitten biitsille. Tänään otetaan ihan vaan rennosti koko päivä :)
Voi nam! Näyttää mielettömän herkullisilta! Näitä pitää testata!:)
VastaaPoista