keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pesto-kasvispasta

 Äidin puutarhassa kasvaa jättiläismäisiä kesäkurpitsoja ja hänen puutarhan antimista olemme päässeet nauttimaan tänä syksynä mekin. Olen bongaillut uusia kesäkurpitsa reseptejä lehdistä ja joitain niistä olen testaillutkin. Kesäkurpitsapaistoksen ohjeen jaoinkin teidän kanssa elokuussa. Tällä kertaa valmistimme kurpitsaa pastan kanssa.  



                                      

                                                   Pesto-kasvispasta

                                                                Punainen pesto

                                                  100g aurinkokuivattuja tomaatteja
                                                      1 dl auringonkukansiemeniä
                                                         1 valkosipulinkynsi
                                                          50g parmesaanijuustoa
                                                          1 dl oliiviöljyä
                                                       suolaa ja mustapippuria

                                                                     Lisäksi

                                                                   1 kesäkurpitsa
                                                                  1 punainen paprika
                                                                   1 sipuli
                                                             öljyä paistamiseen
                                                              suolaa ja mustapippuria
                                                               400g täyjyvä penneä
                                                               päälle raejuustoa

1. Tee pesto. Laita tehosekoittimeen pieniksi paloitellut tomaatit, siemenet, valkosipuli, juusto ja oliiviöljy. Soseuta tahnaksi.  Mausta suolalla ja pippurilla. Pesto saa olla aika paksua, mutta voit halutessasi ohentaa sitä oliiviöljyllä.
2. Viipaloi kesäkurpitsa, paprika ja sipuli
3. Kypsennä kasviksia öljytyllä pannulla n. 5-10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää keitetty ja valutettu pasta kypsien kasvisten joukkoon. Lisää vähän keitinvettä. Sekoitele ja lisää annoksen päälle raejuusto.


Alkuperäisen ohjeen mukaan tähän olisi laitettu myös munakoisoa, mutta sitä ei nyt  meidän jääkaapista löytynyt, joten jätettiin se pois. Tähän voisi minun mielestä lisätä melkein mitä vaan  muitakin kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!
Jos haluat oikaista reseptissä voit korvata peston myös kaupan valmiilla punaisella pestolla.

 
            Mukavaa pikkulauantai-iltaa toivotellen, 

                             






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails