sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Cream liqueur - chocolate cupcakes

 Viikonloppuna meillä kävi vielä muutamia vieraita myöhästyneillä tyttäreni synttäreillä.  Tarjosin vieraille pähkinäistä suklaakakkua jonka olin korkkaamattomana pakastanut edellisiltä juhlilta. Tulipahan samalla testattua, että moussekakun voi tosiaankin pakastaa, kun muistaa vaan sulatella sen hiljalleen jääkaapissa. Lisäksi kokeilin uutta kuppikakku resepiä. Hyviä tuli ja näitä teen varmasti toistekin. Laitan ohjeen tuonne postauksen loppuun näkyville :)















                           Kermalikööri - suklaa kuppikakut


n. 12 kpl
•150 g voita
•2 dl sokeria
•1 rkl vaniljasokeria
•2 rkl kaakaojauhetta
•3 kananmunaa
•2 1/2 dl vehnäjauhoja
•2 tl  leivinjauhetta
•75 g rouhittua tummaasuklaata

Koristeluun:

•1 ps (1/2 pkt) Suklaamousseaineksia
•1,25 dl maitoa
•1/2 dl Kermalikööriä (esim. Baileys)
• Suklaasydämiä

Ohje:

1.Sekoita pehmeä voi, sokeri, Vaniljasokeri ja kaakao tasaiseksi vaahdoksi.

2.Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita taikinaan. Lisää viimeiseksi rouhittu suklaa.

3.Jaa taikina tasan muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4.Kaada vatkauskulhoon maito, kermalikööriä ja yksi pussi suklaamousseaineksia.

5.Vaahdota seosta 5 minuuttia sähkövatkaimella. Laita mousse pursotuspussiin ja pursota ruusukkeiksi muffineille.

6.Koristele suklaasydämillä (tai koristerakeilla). Anna jähmettyä jääkaapissa vähintää kaksi tuntia ennen tarjoilua.







11 kommenttia:

  1. Nams minkä näköisiä kuppikakkuja! Pakko joskus kokeilla tuota reseptiä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä muffinsseja!! *__* *kuola valuu*

    VastaaPoista
  3. siis :P mä niin lihon ku luen tätä sun blogia :D
    nuo vuoat ihan sun tyyliset :)
    ruusutyyny sopii makkariin; ihana piriste ja piste iin päälle!

    VastaaPoista
  4. This looks so tasty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hi from Spain!!!!!!!

    H*

    VastaaPoista
  5. Reetta: Kokeile ihmeessä, aika helppo ohje. Baileysin voi halutessaan korvata kermalla.
    Anonyymi: Maistuikin herkulliselta vaikka itse sanonkin :)
    S: Näkisitpä minut, alan olla yhtä paksu kuin pitkäkin. Onneksi söi itse vaan yhden. Ylimääräiset kiitun naapureille :)
    H-E: Thanks for your comment :)

    VastaaPoista
  6. Täälä ilmoittautuu uusi lukija! Mahtava blogi!

    VastaaPoista
  7. Tervetuloa Ansku! Onpas kiva yllätys!

    VastaaPoista
  8. Nam! tosi herkullisen näköisiä :) ja kiitos moussekakun pakastusvinkistä. Olen pelännyt, että massa lötsähtää pakastuksen jälkeen, mutta hyvä kuulla että niin ei käy.

    VastaaPoista
  9. Ihan pakko kysyä, että mistä on peräisin nuo ihanan värikkäät sydänkarkit? Ja kuppikakut näyttivät myös herrrkullisilta! :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: En kyllä muista mistä olen sydänkarkit ostanut. Niitä myydään sellaisessa pikkulaatikossa.

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails