Viime lauantaiselle nimipäivä picnicille leivoin muutamia herkkuja mukaan pakattavaksi. Meillä kasvaa takapihalla iso raparperipuska ja olenkin tänä kesänä kurittanut sitä tavallista kovemmalla kädellä. Meillä on siis leivottu raparperista yhtä sun toista baakkelssia ;) Raparperi maistuu hyvältä niin kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kuin tällä kertaa testaamani valkosuklaankin kanssa.
Raparperi-valkosuklaakuppikakut
n.16 kpl
Tarviset nämä:
200 g (n.3dl) raparperia
100 g valkosuklaata
100 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
Koristeluun:
1 tlk vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
valkosuklaata rouhittuna
strösseleitä, syötäviä kukkasia tms.
Tee näin:
1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rasvasula joukkoon.Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi se muna-sokerivaahtoon.
Sekoita varovasti joukkoon myös maito, rouhittu suklaa ja raparperipalat. Vältä turhaa ssekoittamista.
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.
4. Koristele jäähtyneet muffinit.
Torstai terkuin,
Kuulostaapa hyvältä!
VastaaPoista