Minä en ole erityisemmin lihan ystävän, jotenka kun bongaan jostain hyvältä kuulostavan kasvisreseptin, niin usein ne päätyy kokeiluun. Vielä jos ohjeessa mainitaan sana halloumi, niin aina paranee ;)
Tällä kertaa teimme vähähiilarisia Kreikkalaisia munakoiso-hallouminyyttejä.
Kuvissa eivät näytä kovinkaan herkullisilta, mutta kyllä oli hyviä!
Kreikkalaiset munakoiso-hallouminyytit
12 kpl
2(n. 600g) tasakokoista munakoisoa
4 valkosipulinkynttä
1tl pizzamaustetta
mustapippuria
ripaus suolaa
1 1/2dl oliiviöljyä
250g halloumi-juustoa
2-3 tomaattia
tuoreita basilikanlehtiä
Leikkaa kummankin munakoison keskiosasta 6 ohutta ja ehjää viipaletta pitkittäin. Sekoita hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja suola oliiviöljyyn.
Voitele viipaleet kummaltakin puolelta mausteöljyllä ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kuumenna uunissa 225c noin 5 minuuttia.
Jaa halloumijuusto poikittain 12 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Aseta munakoisoviipaleen paksumpaan päähän juustoviipale poikittain. Pane juuston päälle tomaattiviipale ja iso basilikan lehti. Käännä munakoisoviipaleen toinen pää täytteen yli ja kiinnitä päät toisiinsa vedessä liotetulla coctailtikulla.
Pariloi nyyttejä grillipannulla, muurinpohjapannulla tai grilliritilällä. Pariloi nyytin päälipuolta, kunnes munakoiso saa hiukan väriä. Käännä nyytit ja jatka parilointia toiselta puolelta, kunnes juusto lämpenee ja pehmenee.
Voitele viipaleet kummaltakin puolelta mausteöljyllä ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kuumenna uunissa 225c noin 5 minuuttia.
Jaa halloumijuusto poikittain 12 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Aseta munakoisoviipaleen paksumpaan päähän juustoviipale poikittain. Pane juuston päälle tomaattiviipale ja iso basilikan lehti. Käännä munakoisoviipaleen toinen pää täytteen yli ja kiinnitä päät toisiinsa vedessä liotetulla coctailtikulla.
Pariloi nyyttejä grillipannulla, muurinpohjapannulla tai grilliritilällä. Pariloi nyytin päälipuolta, kunnes munakoiso saa hiukan väriä. Käännä nyytit ja jatka parilointia toiselta puolelta, kunnes juusto lämpenee ja pehmenee.
Ohje kopioitu Karppaus Infon sivuilta.
Lapset eivät niinkään noista nyyteistä välittäneet, mutta grillattu maissi maistui sitäkin paremmin =)
Halloumi on myos mun suurta herkkua!
VastaaPoistaOotteko jo palailleet kotiin Budapestista?
Kohta puoleen pakkailen laukkuja ja lahden kohti lentokenttaa. Taitaa olla mun partsikukat Budapestissa mennytta...
Pari tuntia sitten palattiin Suomen kamaralle. Kylläpä oli kaunista ja lämmintä Budapestista. Ihastuttiin kovasti kaupunkiin.
Poista