Heipä Hei!
Lapset saivat tänään välitodistukset ja pääsivät aloittamaan joululoman. Minulla olisi vielä maanantai töitä ja sitten pääsisi itsekkin vapaiden viettoon. Tänään ajattelin aloitella joulusiivousta ja käydä mahdollisesti tekemässä vielä viimeiset hankinnat pukinkontiin. Tavoite olisi ettei maanantai-illalle jäisi enää isompia hommeleita vaan silloin pääsisi jo rauhoittumaan joulunviettoon.
Eilen illalla tekaistiin tyttären kanssa Rocky Road kakku. Olen aikaisemminkin tehnyt Rocky road kakkun, mutta tämä on hieman jouluisempi versio.
Vaahtokarkki version löydät täältä.
Rocky road kakku
Ainekset:
1 litra popcorneja
150 g piparkakkuja
2 rasiaa (à 100g) sokeroituja kirsikoita
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata
150 g piparkakkuja
2 rasiaa (à 100g) sokeroituja kirsikoita
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata
Koristeluun:
valkosuklaata ja sokeroituja kirsikoita
valkosuklaata ja sokeroituja kirsikoita
1. Valmista popcornit. Murskaa piparkakut ja paloittele kirsikat neljään osaan. Sekoita nämä keskenään.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon suklaat. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut tasaiseksi seokseksi.
3. Lisää suklaaseos muiden ainesten joukkoon.
4. Vuoraan 2 litran kakkuvuoka kelmulla ja taputtele suklaaseos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
5. Kumoa vuoka ja poista kelmu. Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja kirsikoilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaakoristelu kovettuu. Leikkaa kakkupaloiksi kuivakakun tapaan.
Mutta nyt mopin varteen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for your lovely comment!