Itsenäisyyspäivän kunniaksi kokkailtiin tyttären kanssa jälkkäriksi sini-valkoista jälkkäriä. Löysin Kauneus & Terveys lehden Syksyn superruuat artikkelista kivan Mustikka-posse ohjeen. Eihän nuo nyt tuosta kermamäärästä päätellen mitään kevyitä ole mutta hei, mustikat ehkäisevät diabetestä, joten siinä mielessä voitanee luokitella superruuaksi ;)
Mustikka-posset
Annos 4-5 hengelle, valmistusaika 15 min+2h hyytymisaika
4dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
2 sitruunanmehu (n.1dl)
2½dl mustikoita
1.Purista sitruunoista mehu. 2.Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. 3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. 4. Kaada seos pieniin annos laseihin. Lisää mustikat. Peitä astiat tuorekelmulla 5. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta sitten astiat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 h. 6. Lisää vielä koristeeksi annosten päälle hieman mustikoita.
Sitruunamehusta osan voi korvata halutessaan myös limetin mehulla.
Ihanaa itsenäisyyspäivää Sinulle ja Paljon Onnea Suomi!
Kiva ohje, täytyy testata :)
VastaaPoistaNäyttääpä hyviltä! Pitääkin laittaa joku päivä testiin :)
VastaaPoista