keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Munamainen juttu

Nyt kyllä poukkeilee tämän tytön jutut niin aiheesta toiseen, että oksat pois ;)  Mutta nyt ihan otsikon mukaisesti asiaa kananmunista =)
Meillä syödään kananmunia aika vähän ja koska niitä aina silloin tällöin pitää johonkin leipomuksiin ostaa niin usein kananmuna kennoon jää munia vanhentumaan.


Jostain olen lukenut, että kananmunia voi syödä vielä viikon parasta ennen päiväyksen jälkeen. Eilen aloin lukemaan aiheesta netistä ja löysin sieltä jonkun keskustelupalstan, jossa jotkut kirjoittivat käyttävänsä munia vielä kuukaudenkin parasta ennen päiväyksen jälkeen. Törmäsin samaisessa keskusteluketjussa myös vinkkiin jossa sanottiin että jos munat kelluvat kun ne laittaa veteen ja kattilaan, niin ne ovat pilaantuneita.  Pilaantuneessa munassa muodostuu kaasua joka sitten nostaa sen pintaan.


Oletko sinä kuullut tuollaisesta kellumisvinkistä ja kauanko parasta ennen päiväystä jälkeen teillä käytetään kananmunia?

Terkuin nuukailija, jota harmittaa heittää ruokaa roskiin ;)4 kommenttia:

 1. Minä ainakin käytän useastikin yli viikon vanhoja munia, ja aina on olleet vielä ihan hyviä. Parissa viikossa menee vähän raja, mutta eipä silti ole koskaan tullut pilaantuneita munia vastaan. Käsittääkseni pilaantuneen munan erottaa kyllä hyvin nopeasti myös hajusta. Tuosta kellumisesta en osaa sanoa, mutta olen kyllä kuullut saman.

  VastaaPoista
 2. Heh, me ollaan munien suurkuluttajia ja munat tulee käytettyä hyvin aikaisin ennen parastaennen päiväystä, joten tähän kysymykseen en osaa vastata.
  MUNALLA TÖIHIN :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä säilytän kananmunia jääkaapissa ja olen käyttänyt niitä 2 kk myyntipäivän jälkeen. Joskus luin Hesarista ruokajutun, jossa kyseltiin erinäisiä asioita, myös kananmunien pilaantumisesta. Vastaus oli tyyliin, että ei hätää, kukaan ei syö vahingossa pilaantunutta kananmunaa.

   Olen kuivattanut munia askartelutarkoituksiin. Vuosia huoneenlämmössä olleet munat eivät haise, vaan vain kuivuvat: http://haaraamo.blogspot.com/2011/04/puna-valkoiset-paasiaismunat.html

   Poista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails