keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Piparminttu-suklaajäädykekakku

  Vuosi vaihtui, mutta blogissa jatketaan samoilla vanhoilla kujeilla. Eli luvassa paitsi puuterointia, hyvää ruokaa ja leipomuksia, toivottavasti myös matkailua ja sitä aivan tavallista arkielämään. 




Aloitetaan uusi vuosi herkullisella postauksella. Juhlimme  pari päivää sitten tyttären 12v. synttäreitä ja leivoin hänelle maukkaan Piparminttu-suklaajäädykekakun. Olen huomannut, että monesti nämä blogiin tallennetut reseptit ovat olleet muistamattoman pelastus ruokakaupassa. Silloin kun kauppalappu on unohtunut pöydälle on resepti ja siihen tarvittavat ainekset helppo tarkistaa puhelimesta ja omasta blogista ne löytyy yleensä kaikkein näppärimmin. 
Tämä ohje on alunperin Unelmaa leipomassa blogista.


******


Piparminttu-suklaajäädykekakku



POHJA (halk. 20cm)
100g voita
1,5dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1dl maitoa
2 munaa

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola ja maito. Lisää sitten munat ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Varmista, että vuoka on tiivis, jottei massa valu pois vuoasta. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä meheväksi. 

PIPARMINTTUTÄYTE
2dl kuohukermaa
n. 100g piparmintun makuisia karkkeja (candy cane, marianne)
200g valkosuklaata
250g mascarponea

Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi. Pilko piparminttukarkit pieneksi rouheeksi. Lisäää kiehuvan kerman joukkoon. Sekoittele seosta kunnes karkin palasen ovat sulaneet. Laita seos jääkaappiin tai pakastimeen, jotta saat sen kylmenemään. Kun kermaseos on kylmää, vaahdota se löysäksi vaahdoksi. Sulata sitten valkosuklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota mascarpone ja lisää joukkoon jäähtynyt suklaa. Yhdistä vaahdotettu kermaseos ja valkosuklaa-mascarponevaahto keskenään. 

TUMMASUKLAATÄYTE
3dl kuohukermaa
250g mascarponea
150g suklaata 50%
tomusokeria

Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa mascarpone. Lisää suklaa mascarponen joukkoon. Yhdistä kermavaahto mascarponeseokseen. Lisää tarvittaesa tomusokeria. 

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (halk. 20cm). Öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat kevyesti, jotta kakku lähtee siisti irti. Laita kakkupohja vuoan pohjalle. Lisää suklaatäyte ja laita pakastimeen jähmettymään noin vartiksi, jotta piparminttutäytteen voi laittaa sen päälle. Lisää vartin kuluttua piparminttutäyte tummasuklaakerroksen päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi. Ota kakku hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.


******




Lisäksi synttäripöydässä oli mm. tyttären itsensä valmistamia suklaahahmoja, jäätelöcharlottaa, cocktail-tikkuja ja lohi-ruisnappeja. Sankaritar sai aika pitkälle itse päättää mitä synttäreillä oli tarjolla.


Mukavaa uudenvuoden päivää kaikille!







1 kommentti:

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails