keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Suussa sulava rättänä ja vaniljajäätelö






Hei vaan!

Olen kuullut niin monen kehuneen mustikkakukkoa eli rättänää jotta pitihän sitä itsekkin toissa iltana testata. Hassua, että en savolaisena ole tätä aiemmin valmistanut. 
 Vaihdoin sokerin Steviaan, joka sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin tavallinen sokeri. 
Kukosta tuli oikein suussa sulavaa! 


 Mustikkakukko


                                                                               Taikina:

                                                                        200g margariiniä
                                                                        1,5 dl Stevia sokeria
                                                                         4,5 dl ruisjauhoja
                                                                          1 tl leivinjauhoja

                                                                                 Täyte:

                                                                          6 dl mustikoita
                                                                          1 dl Stevia sokeria
                                                                         0,5 dl perunajauhoja

Sulata margariini mikrossa. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon Stevia. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne margariiniseokseen. Vuoraa voideltu uunivuoka taikinalla. Jätä n. 1/4 taikinasta kanneksi.
Sekoita täyte aineet keskenään ja kaada ne vuokaan. Tee lopusta taikinasta kansi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna vetäytyä hetki paistamisen jälkeen ja tarjoa hieman jäähtyneenä mutta vielä lämpöisenä kylmän vaniljajäätelön kera.



                                                          Keskiviikko terkuin,
                                                                         
                                                                        


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails