maanantai 18. marraskuuta 2013

Arkiruokaa

    Sinne meni taas viikonloppu! Jälleen kerran aivan liian nopeasti. Onneksi tällä viikolla on vain neli päiväinen tuöviikko, sillä minulla on poikkeuksellisesti perjantaina vapaapäivä. No, se tietää sitten taas seuraavalle viikolle enemmän työtunteja, mutta ei mietitä vielä sitä.

Nyt taas kun on arkipäivä koittanut niin ajattelin jakaa teille yhden arkiruoka ohjeen. Pinaattiletut maistuvat niin isommille kuin pienemmillekkin ruokailijoille. Meillä on tähän saakka syöty kaupan valmis eineslettuja, mutta nyt  paistoin ensimmäistä kertaa oma tekemiäni  lättysiä. Taikinan valmistus oli kovin yksinkertaista ja isoin homma oli paistamisessa ihan niin kuin tavallisiakin lettuja valmistaessa. Lättyjen kanssa tarjoilin perunamuussia, kukkakaalia ja raejuustoa. Valmistin muussia samanaikaisesti kuin paistoin pannulla lettuja, siksi osa ennätti hieman palaa paistua tummaksi :)  Mutta hyviä tuli ja ehdottomasti parempia kuin kaupan valmisletuista vaikka ihan ok on nekin.




                                                                  Pinaattiletut

                                                    1 ps (150 g) pakastepinaattia
                                                                  5 dl maitoa
                                                                 2 kananmunaa
                                                                 3 dl vehnäjauhoja
                                                                ½ tl suolaa
                                                    voita ja rypsiöljyä paistamiseen

1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa. Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään, ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia.
2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut kaada pannulle kauhallinen taikinaa. Paista molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.


                                                     Mukavaa alkaa työviikkoa kaikille!


                                                                    



5 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia ;) Tein kerran pinaattilettuja itse, mutta ulkonäkö ei ollut läheskään noin hieno :D Letuista tuli myös todella mauttomia. Ehkä voisin kokeilla sun reseptillä joku kerta, jos onnistuisi paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä helppo resepti ja minusta noissa oli ihan makuakin. Laita vaan testaukseen :)

      Poista
  2. Näitä voiskin kokeilla joku päivä! Oonkin miettiny, että mitä tekisin pakkasessa pyörivälle pinaattipussille. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan noita pinaattilettuja tai sitten pinaatti-sinihomejuusto pastaa jonka reseptin jaoin jokunen aika sitten:
      http://hanna-powderroom.blogspot.fi/2013/11/pinaatti-sinihomejuusto-pasta.html?showComment=1384966461810#c1418927635100894650

      Poista
    2. Oi, taidan kyllä kokeilla tota pastaa, rakastan sinihomejuustoa <3

      Poista

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails