Nyt taas kun on arkipäivä koittanut niin ajattelin jakaa teille yhden arkiruoka ohjeen. Pinaattiletut maistuvat niin isommille kuin pienemmillekkin ruokailijoille. Meillä on tähän saakka syöty kaupan valmis eineslettuja, mutta nyt paistoin ensimmäistä kertaa oma tekemiäni lättysiä. Taikinan valmistus oli kovin yksinkertaista ja isoin homma oli paistamisessa ihan niin kuin tavallisiakin lettuja valmistaessa. Lättyjen kanssa tarjoilin perunamuussia, kukkakaalia ja raejuustoa. Valmistin muussia samanaikaisesti kuin paistoin pannulla lettuja, siksi osa ennätti hieman
Pinaattiletut
1 ps (150 g) pakastepinaattia
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa. Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään, ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia.
2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut kaada pannulle kauhallinen taikinaa. Paista molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.
Mukavaa alkaa työviikkoa kaikille!
Oi miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia ;) Tein kerran pinaattilettuja itse, mutta ulkonäkö ei ollut läheskään noin hieno :D Letuista tuli myös todella mauttomia. Ehkä voisin kokeilla sun reseptillä joku kerta, jos onnistuisi paremmin :)
VastaaPoistaToi oli kyllä helppo resepti ja minusta noissa oli ihan makuakin. Laita vaan testaukseen :)
PoistaNäitä voiskin kokeilla joku päivä! Oonkin miettiny, että mitä tekisin pakkasessa pyörivälle pinaattipussille. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. :)
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan noita pinaattilettuja tai sitten pinaatti-sinihomejuusto pastaa jonka reseptin jaoin jokunen aika sitten:
Poistahttp://hanna-powderroom.blogspot.fi/2013/11/pinaatti-sinihomejuusto-pasta.html?showComment=1384966461810#c1418927635100894650
Oi, taidan kyllä kokeilla tota pastaa, rakastan sinihomejuustoa <3
Poista